pátek 7. října 2011

Vědci vytvářejí stealth virtuální stroj, který může běžet spolu nejistý VM

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/mIAOPnYqX7o/researchers-create-stealth-virtual-machine-that-can-run-alongside-insecure-vms.ars:

Tým výzkumníků vymysleli způsob, jak vytvořit izolované a důvěryhodné prostředí pro virtualizované servery. Tzv. "silně izolovaný Computing Environment" (SICE), přístup umožňuje spouštět citlivé počítačové procesy, spolu s méně bezpečné pracovní zátěže na stejném fyzickém hardware.

SICE, vyvinutý Ahmed M. Azab a Peng Ning z North Carolina State University a Xiaolan Zhang TJ IBM Watson Research Center, je v současné době výzkumný prototyp. Peng a jeho kolegové vědci představí knihu o SICE na konferenci ACM na počítačové a komunikační bezpečnosti v Chicagu 19. října. Ale pokud dále rozvíjet, je potenciálně věnuje jednomu z největších bezpečnostních problémů při použití virtualizovaných prostředích: že útočníci mohli využít využije v hypervisor prostředí pro přístup k paměti a ukládání virtuálních strojů běží v něm.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat