pátek 7. října 2011

S vlky jít mimo seznam ohrožených, by státy měly zvýšit o zachování populace?

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/dLimfNIT6f0/with-wolves-going-off-the-endangered-list-should-states-step-up-to-preserve-populations.ars:

Vlk-once doslova symbolem zla, byl málem odvezen do exstirpace ve Spojených státech před ochranná opatření začala nabízet ochranu kultovní predátory. Tato ochrana kulminoval Zákon o ohrožených druzích z roku 1973, který dělal to federální zločin zabít jakýkoliv druh uveden jako ohrožený. V posledních letech se populace v některých oblastech (včetně Yellowstone National Park, kde byli především obnovena v roce 1995) se neustále obnovovat.

V důsledku toho je otázka, zda vlka by měly být odstraněny ze seznamu ohrožených druhů bylo otevření. Ve skutečnosti, US Fish and Wildlife Service se snaží dělat jen to třikrát za posledních devět let. Pokaždé, ekologickými skupinami napadali tento krok u soudu a uspěli v jeho zablokování. Tato otázka je komplikovaná z mnoha důvodů. Pro začátek, existuje celá řada samostatných populací v různých státech. Některé populace mohou být připraveny k vyřazeny, zatímco jiné mohou být udržitelná bez ochrany.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat