pondělí 18. dubna 2011

Írán říká Pomohl Siemens USA, Izrael Budovat Stuxnet

Zajímavé novinky na url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jXGCYcwvKzg/Iran-Says-Siemens-Helped-US-Israel-Build-Stuxnet:
CWmike píše "íránský brigádní generál, Gholam Reza Jalali, obvinil Siemens v sobotu pomáhá americkým a izraelským týmům řemesla červ Stuxnet, který napadl jeho země jaderných zařízení. 'Siemens by měl vysvětlit, proč a jak to za předpokladu, že nepřátelé se informace o kodexech software SCADA a připravil půdu pro kybernetický útok proti nám, 'Jalali řekl islámské republice Zpravodajství. Siemens neodpověděl na žádost o komentář k obvinění Jalali je. Stuxnet, které poprvé vyšly najevo v červnu 2010, ale hit íránské cíle v několika vlnách od roku dříve, bylo značně analyzoval bezpečnostní výzkumníky. Symantec a Langner komunikací říct Stuxnet byl navržen tak, aby infiltrovat íránský jaderný program obohacování uranu, schovávat se v íránské SCADA (dispečerské řízení a sběr dat), řídicí systémy, které provozují své závody, pak síla motory plynové odstředivky k rotaci v nebezpečné rychlosti. Jalali navrhl, že íránští představitelé by sledoval Siemens u soudů, a prohlašoval, že íránská výzkumníci sledovali útok na Izrael a USA. Řekl, že informace z infikovaných systémů byl poslán do počítačů v Texasu. "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


SRI odhaluje Taurus, DaVinci je bomba-zneškodňovat bráška

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/18/sri-unveils-taurus-davincis-bomb-defusing-little-brother/:
To je SRI International Taurus. Vám přináší myslí za DaVinci Robo-chirurg, maličký (14 x 5-ti palcová) zlý chlapec se používá k detekci a zneškodnit IED. Piggy-podporu stávajících zařízení, jako Talon nebo PackBot , přístroj nabízí hi-def 3D obrázky a hmatovou zpětnou vazbu (přes rukavice) na zneškodňování bomb, tech provozu z bezpečné vzdálenosti. Podle IEEE Spectrum, to funguje tak dobře, že uživatelé zapomenou, že pracujete na dálku. Právě teď je to prototyp, ale s trochou štěstí systém by mohl být v oblasti jak brzy jako letos v létě.

SRI odhaluje Taurus, DaVinci je bomba-zneškodňovat bratříčka původně objevila na Engadget na po. 18 duben 2011 16:41:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje IEEE Spectrum | Poslat | Komentáře

TEPCO představila plánu obrany proti krizi Fukushima

Zajímavé novinky na url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/OFF6RG4KZP0/TEPCO-Unveils-Plan-To-Deal-With-Fukushima-Crisis:
RedEaredSlider píše "Tokyo Electric Power Co odhalil svůj plán na řešení krize v Fukushima Daiichi jaderné elektrárny, nejhorší jaderné katastrofě v Černobylu roku. TEPCO řekl, že úroveň radiace by měl klesnout v průběhu příštích tří měsíců. Bude to trvat asi šest měsíců pro reaktory dosáhnout 'studenou vypnutí', ve kterém je teplota vody v reaktoru je menší než 100 stupňů Celsia (212 F). Současný plán pro chlazení reaktorů bude znamenat vstřikování dusíku do tlakové nádoby reaktoru. Všechny čtyři poškozené reaktory zkušený vodík výbuchy, když voda, vytápěno jaderného paliva, se obrátil na páru a reagoval s slitiny zirkonu opláštění palivových tyčí. vodíku, když vystavený ke kyslíku, spaluje. Dusík je inertní plyn, takže TEPCO doufá, že bude bránit dalšímu exploze. "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


FPS hry a 'Just-Svět hypotéza'

Zajímavé novinky na url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dxethVwtlME/FPS-Gaming-and-the-Just-World-Hypothesis:
Hugh Pickens píše: "Když lidé svědek někdo podroben nějaké neštěstí, oni jsou citliví na návrhy, že by člověk si to zaslouží, a tak vidět neštěstí jako důkaz karma nebo spravedlnost - '. Just-světová hypotéza' proto 'jen' ve Nyní zvažovat sporné nové first-person střílečka Homefront, který budete hrát jako bojovník za svobodu v Americe obsazené Severní Koreje supervelmoci. Úvod do hry jde do velkých délek ulehčit vám jakékoli morální pochybnosti, že jste o připojení daleko na nepřátele je chystá vrhnout na vás. 'Vidíš nepřátelské vojáky nejen týrání amerických civilistů, ale úplně vraždit matka před ní dětí a bezohledně házet mrtvoly v okolí,' píše James Madigan, hráč s Ph. . D. v psychologii 'Poselství je jasné: Ahoj, tyhle lidi jsou zlí Když jsme vám zbraň, střílet a mít dobrý pocit..' Madigan říká zajímavá věc, o Homefront je, že to není vynechání mezery mají být obsazena, který okrádá hra některých vyprávění hloubky. "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


MSI uvede na trh Core i3-založené CX640, CR640 notebooky

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/18/msi-rolls-out-core-i3-based-cx640-cr640-laptops/:
MSI je už docela produktivní měsíc, pokud jde o nové notebooky, ale není to udělal docela zatím - společnost má nyní také válí své nové 15,6-palcový CX640 a CR640 modely, z nichž každá se pochlubit, co MSI volá "nepořádek volný design , "stejně jako některé rozpočtu-příznivé ceny. Pokud jde o specifikace, a to jak balíček Intel Core i3-2310M procesor, 4 GB RAM a 500GB pevný disk (nemluvě o dva USB porty 3,0), zatímco stříbro CX640 upgrady věci ze základní integrovanou grafikou Intel HD 3000 na černé CR640 model GeForce NVIDIA GT 520m s technologií Optimus. Zvuk jako mid-range laptop jste čekali? Pak si můžete chytit svůj výběr CR640 nebo CX640 dnes za $ 630 nebo 680 dolarů, respektive - plná tisková zpráva je po přestávce.

Pokračovat ve čtení MSI uvede na trh Core i3-založené CX640, CR640 notebooky

MSI uvede na trh Core i3-založené CX640, CR640 notebooky původně objevila na Engadget na po. 18 duben 2011 15:44:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje MSI (1) , (2) | Poslat | Komentáře

ASUS Eee Pad Transformer (UK vydání) přezkoumání

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/18/asus-eee-pad-transformer-uk-edition-review/:
Svět je milostný románek s tabletami může být bublající pod povrchem po nějakou dobu, ale je to opravdu dostal začala v vážný během CES 2010 . Zpět v těch divokých dnech, můžete vidět 15-palcová jumbo obrazovek , TV tunery , a dokonce i hybridní pseudo-notebooky stalkingu tabletu plochu vašeho oblíbeného obchodu show. ASUS tam byl taky, samozřejmě, i když to ještě věřil v povýšeného Smartbook kategorie - modernizovaný vzít na netbook, který se spoléhal na ARM procesoru a mobilního operačního systému získat více životnost baterie z lehčí, tenčí zařízení - a bylo obsazeno předvádí svůdně štíhlá prototyp jen takový stroj. Bohužel, nic pocházelo z tohoto pojmu Neo, s největší pravděpodobností proto, že to bylo spoléhání se na Android 1.6 a Tegra 2 system-on-chip, který byl tehdy ještě měsíce od bít na trhu.

Dnes je však jiný den. 1GHz dual-core Tegra 2 je konečně vyrábějí v množství, Google vyvinul Android na verzi 3.0, konkrétně zaměřených na vyšší rozlišení displeje-a ASUS opustil myšlenku, že klávesnice je rozhodující pro mobilní výpočetní techniky. Ne, počkejte, že poslední kousek je tam pořád. Eee Pad Transformer je 10,1-palcový voštinová tablety velmi hodně v souladu s aktuální trend , ale má také volitelné klávesnice, dokovací stanice, která se promění do, uhodli jste, instantní Smartbook. Ano, znamená to, že budete mít dva přístroje v jednom nebo ASUS byl příliš ambiciózní a příliš ohrožena? Dostali jsme se ke rvačce s 380 liber 16GB WiFi-pouze model a jeho kamarád klávesnice (430 liber, když si koupil jako pár) ve snaze zjistit. Odpovědi čekají jen kolem přestávce.

Recenze knihy: R Grafy Cookbook

Zajímavé novinky na url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/LO70nZzkcis/Book-Review-R-Graphs-Cookbook:
RickJWagner píše "Kdysi jsem si myslel, komunikace byla jedna z mých silných obleků. Bohužel, několik let se mi do programování kariéry jsem si uvědomil, že jsem více hlavy dolů-codeslinging typ, ani jeden z typů manažerských klábosení. So když mám místo, aby se, jsem opravdu rád, aby moje osobní údaje připraveni udělat mluví za mě. V této funkci, tato kniha je velmi dobrá zbraň mít ve svém arzenálu. " Přečtěte si o zbytek přezkoumání Rick.

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


ViewSonic V3D241wm, počítačový monitor s 3D technologií

Zajímavé novinky na url:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

ViewSonic nechce zůstat pozadu a představil nový monitor, který nabízí módní technologie v tomto okamžiku, 3D.

V3D241wm ViewSonic nabízí 24-palcový LED panel s latenci 2ms, 300 cd jasu, kontrastu 20.000.000:1 a 120Hz obnovovací frekvenci, frekvence v závislosti na výrobci, aby si obsah pomocí 3D polarizační brýle dodaný s tímto monitorem.

V tuto chvíli nevíme, jakou cenu bude v eurech, ale ve Velké Británii se prodává za cca 330 liber, což při zachování současného tempa by bylo asi 376 eur, ale nemůžeme to cenu, když to přijde, aby byl prodán ve Španělsku.

Více | Viewsonic

Zeptejte se Slashdot: Musím dát mu Přihlásit se na našem oddělení Server?

Zajímavé novinky na url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nIgVMQat2nM/Ask-Slashdot-Do-I-Give-IT-a-Login-On-Our-Dept-Server:
jddorian píše: "Já jsem vedoucí klinických divize v akademickém nemocnici (ne radiologie, ale podobně tech orientované). Mí kolegové fakulty (tucet) chtějí přejít z papírových na elektronické kalendáře (noční a víkendové on-call plánu ). Většina z nich má iPhone nebo podobné, takže jsem předpokládal server CalDAV. nemocnice IT oddělení nenabízí žádný iPhone kompatibilní kalendář nástroj, a tak jsem si koupil (s mou hotovost) malý server, nainstalován BSD a OpenLDAP pro účty, a nainstalována a nakonfigurována DAViCal. Poté, co jsem testoval to, I e-mailem IT požádat, aby port 8443 skrz firewall nemocnici na tento server. tech (po ptát, co bylo pro port 8443), řekl, že odblokovat přístavu poté, co jsem poskytne mu s přihlašovací účet na stroji (i když 'Nepotřebuji root'). Byl jsem překvapen, a po zvážení to, že jsem stále naklonil se k nepřátelské tento požadavek, možná začnete do řetězce. já jsem šťastný dovolit nějaké fotografie, aby bylo zajištěno, že nemá žádné problémy se zabezpečením, ale já bych raději, aby někdo jiný mít přihlašovací účet. Co si čtenáři myslí Slashdot? Měl bych dát přihlašovací účet na serveru, který není ve vlastnictví nebo spravované? "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


Chrome funkce pomáhá štít webové stránky z DDoS útoků

Zajímavé novinky na url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7JbWtm7N75k/Chrome-Feature-Helps-Shield-Websites-From-DDoS-Attacks:
Anonymní čtenář píše: "Google má zajímavý nápad, o tom, jak se na okraji z popření servisních útoků. Nejnovější vývojářské sestavení Chrome 12 má možnost s názvem 'http škrcení,' která bude prostě odepřít uživateli přístup na webové stránky, jakmile prohlížeč obdržel chybové zprávy z adresy URL. Chrome bude reagovat s 'zpět-off interval', které zvýší dobu mezi požadavky na webové stránky. Pokud je zde dostatek Chrome žádostí záplavy webové stránky pod útokem, mohlo by to dát webmasterům určitý prostor pro zotavit se z ošklivé útoku DDoS. "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


Může Open Source Hardware nakrmí svět?

Zajímavé novinky na url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/EUMKUv195wM/Can-Open-Source-Hardware-Feed-the-World:
jfruhlinger píše: "Když to přijde k nedostatku jídla v rozvojovém světě, jedním z hlavních problémů je výrobní kapacita: země, která mohla být na orné půdě s využitím moderních technik jde nevyužité, protože místní obyvatelé nemají možnost stavět nebo kupovat vybavení skupina volat. sám Open Source ekologie se snaží řešit tento problém. Měly jsme vyvinuli sadu otevřených specifikace source hardware pro 50 různých průmyslových strojů, které jsou volání Global Village stavebnice. "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


Nokia C5-03, plné Smartphone na 170 eur

Zajímavé novinky na url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Již tento týden představujeme některé z inovací finské společnosti Nokia. Tentokrát je to na přelomu starší C5-03 Nokia bratr C5 Nokia, mobilní, a uvádíme před časem v Gizmos

Nokia C5-03 se vyznačuje terminál lehký (váží pouze 90 gramů), který doplňuje jeho předchůdce s dotykovým displejem a některé další funkce, budete ho velmi kompletní smartphone tržní cena, která je nabízena, 170 eur.

Kromě dotykové obrazovky 3, 2 palce, Nokia C5-03 obsahuje 5 megapixelovým fotoaparátem, který umožňuje video, rádio a připojení GPS, Bluetooth, WiFi a USB.

Pokud jde o paměti, Nokia C5-03 nabízí 40 MB interní, které mohou být přeměněny na až 16 GB, pokud používáte kartu microSD, ačkoli série bude obsahovat 2 GB

Jako operační systém je Nokia C5-03 běží na Symbian 1, který byl známý dosud jako Symbian S60. Přístroj menu nabízí kvalitní sbírka ikon, které umožňují přímý přístup k mailovým účtům a sociálních sítí.

Některé aplikace upozornit na Nokia C5-03 patří přístup k Nokia Music Store a Ovi Store, ze které si můžete koupit hudbu a aplikace pro telefony Nokia. Na druhou stranu, Nokia C5-03 umožňuje zobrazení všech typů dokumentů Microsoft Office, PDF a ZIP.

Cena Nokia C5-03, jak jsem řekl, budeme se 170 eur.

Chůze HECTOR Robot inspirovaný Pakobylkou

Zajímavé novinky na url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2-PtHl_aMBM/Walking-HECTOR-Robot-Inspired-By-Stick-Insect:
Zothecula píše "Ve snaze pochopit, jak se zvířata pohybují elegantně a na oplátku poskytují robotů se stejnou schopností, výzkumníci z University of Bielefeld Centrum excelence 'kognitivní interakce technologie' (CITEC) vyvinuly hexapod chodící robot volal HECTOR (Hexapod Kognitivní Operační robot samostatně). navržen v rámci multi-disciplinární projektu CITEC je Mulero, robot má zvýšené morfologii pakobylka a bude použit jako pokusný králík v různých odděleních a projektů na univerzitě. "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.