čtvrtek 7. července 2011

Real-Time text přes Jabber / XMPP / Google Talk

Zajímavé novinky na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/i1DhndOHmKc/Real-Time-Text-Over-JabberXMPPGoogle-Talk:
mdrejhon píše "Geeks kteří nemají UNIX" mluvit "dnů, má nové moderní Spasitele: XMPP.org vydal novou XEP-0301 Real-Time Text standard, který umožňuje přenos textu, který je neustále přenášeny jak to je psáno jinak složené . konverzační Umožňuje použití textu, kde se lidé interaktivně komunikovat s ostatními. "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


Zeptejte se Slashdot: Open patentových licencí?

Zajímavé novinky na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/wXS7ZYC7nOw/Ask-Slashdot-Open-Patent-Licenses:
felipe13 píše: "Pracujeme na nový kus kódu, který bude chráněna na základě licence GPL, to je pokuta za kód sám, ale co naše" inovace "? Existují nějaké" Open Patent License modelech podobně jako GPL nebo Creative Commons? jsme Google patentovat vrcholem vyhledávání událostí, Facebook chrání slovo "knihy" a Apple registraci pohyby těla. To se stává směšné věci. Teď patent trolls dělají zabíjet stejně. Má otevřené source komunita má dobrý způsob, jak chránit své inovace a vynálezy? Existuje několik iniciativ na nákup patentů a pustit je na veřejnosti, nebo alespoň umístit je chráněná oblast, ale pokud by mi velmi malá firma zaregistrovat nový způsob, jak jsou tituly v soukromé zprávě? Kde by Drupal patent použití "háčky" umožnit vývojářům pracovat s jádrem aplikace? (Pokud to vymyslel, nejsem si úplně jistý.) Nechci se probudit za 10 let a zjistíte, že velké společnosti X patentované inovace a můj, že teď jsem skutečně platit jim za to. " Je tu OpenPatents.org, je tu Open Source Hardware a Design Alliance, tam je CERN je nově aktualizovaný otevřené Hardware licenci, a tam jsou specifické pro domény organizace patent sdílení, jako je Open Patent Aliance, co ještě je tam venku?

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


Pohled od země u indického Call Center

Zajímavé novinky na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zkTVFh5cFiQ/The-View-From-the-Ground-At-an-Indian-Call-Center:
Funkce příběh v Mother Jones nabízí fascinující pohled na vnitřní, jaké to je pracovat v call centru Dillí. V této oblasti sám, říká autor, "100.000 call-center, kteří se živí prodejem vitamínů pro Brity nebo Američany pomoci Poradce při potížích tiskáren jsem si téměř jistě jediný, kdo získal jeho konverzační schopnosti náhodně. - Tím, že se narodil ve Spojených státech . " Otvorů na call centra, jsou omezené a velmi vyhledávaná, školení je intenzivní a infrastruktura je slabá.

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


Chicago Mercantile Exchange tajemství unikla do Číny

Zajímavé novinky na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rrm4y_L0fjU/Chicago-Mercantile-Exchange-Secrets-Leaked-To-China:
chicksdaddy píše s tímto výpisem před hrozbou příspěvek: "10 let zaměstnanec CME Group v Chicagu, je údajně ukradl obchodní tajemství a proprietární zdrojový kód použitý ke spuštění obchodní systémy na Chicago Mercantile Exchange a předal je pro úředníky v Číně, kde doufal, že vytvořit softwarová firma na pomoc při vytváření elektronické komunikace, v závislosti na trestní oznámení podané v USA okresní soud ve státě Illinois. Chunlai Yang, 49, se údajně stáhli "tisíce souborů" obsahující "zdrojový kód a proprietární algoritmy" používá CME provozovat své obchodní systémy. soubory byly staženy z ve vlastní úložiště zdrojového kódu vede CME práci počítače Yang, pak kopírovat je na vyměnitelná "palec" disky. stížnosti se uvádí osobní e-mailové korespondence mezi Yang a úředník v Číně, který obsahoval informace o vlastnických CME. "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


IETF zvažuje Pracovní skupina pro IPv6 domácí sítě

Zajímavé novinky na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1Fh4f-qed7U/IETF-Mulls-Working-Group-For-IPv6-Home-Networking:
alphadogg píše: "Internet Engineering Task Force uvažuje o vytvoření pracovní skupiny pro hladké některé blížící se otázek kolem zřízení a provozování IPv6 připojení k internetu v domácnostech." sbírka protokolů, je třeba dohodnout, a tak prodejci vybavení používaného v domácí síti budou mít interoperabilní sada protokolů k dispozici, "řekl Ralph Droms, Distinguished Engineer pro Cisco, a mezi těmi, kteří chtějí tvořit IETF pracovní skupiny. domácí sítě je poměrně nová oblast pro IETF. Mnoho z jeho normy byly určena pro velké organizační sítě, spíše než domácí použití. "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


NASA nový vak Ukázalo se moč do sportovního nápoje

Zajímavé novinky na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/FhUQVkVrSJU/NASAs-New-Bag-Turns-Urine-Into-Sports-Drink:
Anonymní čtenář píše: "NASA Atlantis raketoplán je nastaven na spuštění tento pátek a jeho posádka bude testovat inovativní zařízení, které je možné recyklovat lidská moč do sladké sportovní nápoj. Taška využívá dopředu osmózy technologie a funkce polopropustnou membránou schopné izolace vodu z prakticky jakékoli tekutiny. recyklaci moči tímto způsobem má významný vliv na lodní náklad, a vzhledem k tomu, že jeden libra přidá 10.000 dolarů z nákladů, je možné, že mírný váhový rozdíl se promítají do vážného úspory. " CT: Jsem na Kennedy Space Center dnes, Tweeting jako @ cmdrtaco. A myslím, že budu držet dál od sportovního nápoje.

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


Media společnostem vytvářet prosazování autorského práva framework

Zajímavé novinky na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XTY9sytDNow/Media-Companies-Create-Copyright-Enforcement-Framework:
Anonymní čtenář píše se v článku Ars Technica. Z článku: "Americká uživatelů internetu, připravte se na třikrát a dost ^ W ^ W 'šest úderů." Hlavních amerických internetových služeb - včetně AT & T, Verizon, Comcast, Cablevision, a Time Warner Cable - právě podepsal na dobrovolné dohody s filmem a hudbou podniky zátah na internetu porušují autorská práva, ale že bude chránit účastníka soukromí a oni vyhráli. "t filtr nebo sledují své vlastní sítě za protiprávní jednání. A po šestém stávky, ty nemusí být nutně" ven. "" Není to vůbec podezřelé, že většina poskytovatelů internetových služeb v podpisu pro to jsou ve vlastnictví nebo vlastní média společností.

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


Nelegální stahování filmů o 33% ve Spojeném království

Zajímavé novinky na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nW41gjjXLQc/Illegal-Film-Downloading-Up-33-In-the-UK:
moderators_are_w * NKE píše: "BBC si vyzvednout zprávu" Internet inteligence "společnost Envisional Ukázat nelegální stahování filmů je až 33% ve Velké Británii od roku 2006. Řešením je zřejmě na obsahu" soupeřit s pirátstvím a dostat jejich obsah se tam se tak snadno a tak rychle a co nejlevněji "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


HTC koupit S3 Graphics od VIA

Zajímavé novinky na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NsLStSy-dQY/HTC-To-Buy-S3-Graphics-From-VIA:
jones_supa píše: "Tchaj-wanu smartphone výrobce HTC koupila grafické oddělení VIA Technologies, S3 Graphics. Těchto 300 milionů dolarů, dohoda přináší HTC vlastnictví nové patenty a grafické vizualizační technologie." Kromě své tradiční trhy na PC a herní konzole, S3 Graphics komprese textur technologie se stále více uplatňuje na smartphony a tablets, HTC řekl. "Zdá se, že HTC se bude otáčet stoly na nejméně Microsoft a získávání poplatky z nich pro změnu.

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.


Bill Gates o energetické

Zajímavé novinky na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/s17Vbv8bixY/Bill-Gates-On-Energy:
Sam Nemesis podal v rozhovoru pro pevné s Billem Gatesem o budoucnosti energetiky. Gates vnímá jadernou jako jediná možná volba pro základní zatížení výroby. Jeho názory na aktuální směr energie, financování, jsou zvláště stresující: "Ale ekonomika je tak zatím v tom, aby smysl a přesto, že je místo, kde dotace budou teď jsme dávat 90 procent dotací v nasazení - to je pravda.. v Evropě a ve Spojených státech. - ne v R & D. A tak se bohužel dostanete technologie, které, bez ohledu na to, kolik jich můžete koupit, není cestě stát se ekonomicky Potřebujete základní objevy, které pocházejí více ze základního výzkumu. "

Přečtěte si více o tomto příběhu na Slashdot.