úterý 9. srpna 2011

OpenPCR stroj vyrábí sklepě kriminalistické laboratoře

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/S4uls3co6xI/:
Screen shot 2011-08-09 at 9.21.18 AM

Slyšeli jste o vlivu CSI, ne? Je to šílené "syndrom", kdy jsme se dívali tak CSI Miami a veřejného pořádku, které nemůžeme plně dát naši váhu verdikt bez nějaké pevné DNA důkaz. Myslím, že je snadné zapomenout, že jsme měli celý právní systém bez DNA za nějakou dobu. V každém případě jsme se zřejmě dostali chuť se spoustu bílých pláštích soudní znalce, což je důvod, proč jsme to štěstí, že to šílené, ale i krásná, stroj na světě existuje.

Říká se tomu OpenPCR, a bude to dělat vědu ve stylu kutily slintat. PCR je zkratka pro polymerázové řetězové reakce, a je to velmi důležitý nástroj pro téměř všechny typy moderní molekulární biologie. Funguje to zvýrazňováním určité oblasti super-teency weency kmen DNA, a po takové jsem se ztratil v biologickém žargonu, ale to je vše vysvětleno .

S OpenPCR, můžete použít dva různé typy testů: sekvenování DNA a DNA Čárové kódy. Řazení je místo, kde můžete pomocí PCR stroj vyzkoušet některé z vašich vlastních genomu, zatímco Čárové kódy je kontrola na to, jaký druh určité kousek DNA patří. Pokud jste ještě nepřesvědčili, stačí si přečíst, jak tyto dvě dívky používají DNA Čárové kódy odhalit skandál v New Yorku (nápověda:. 2 ze 4 Sushi restaurace a 6 z 10 obchodů s potravinami se prodávají špatně označené ryby)

Za $ 599, dostanete všechny díly ke stroji, návod na nastavit, PCR a 16 vzorků - způsob, jakým se zaměřit některých oblastech DNA. Funkce patří vyhřívaný kryt, který zamezuje kondenzaci vlhkosti, 2-stupně za sekundu, doba doběhu (Celsia), a kompatibilitu s Mac a PC.




Žádné komentáře:

Okomentovat