úterý 9. srpna 2011

Africké chocholatý potkanů ​​odradit dravce do kůry půjčky jedem

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/ZC9vfAT8WKU/african-crested-rats-deter-predators-by-borrowing-poison-bark.ars:

Savci mají všechny druhy zajímavých a nových obranných taktik: ostré ostny, páchnoucí spray a chytré maskování, mezi ostatními. Někteří savci dokonce produkují jed odradit dravce hledat jídlo. Nyní vědci identifikovali první savec, který používá jed, ale je z jiného druhu. Minulý týden se problém Proc B zpráv, že africké chocholatý potkan žvýká kůra z určité rostliny, pak skvrny slizký vložit na specializovaných vlasy, které mohou přinést jed hladový predátor úst.

Africká chocholatý potkan je velký šedý hlodavec, který žije v (čekat na to ...) Afrika. To se podobá porcupine na první pohled. Obecně, tyto krysy jsou velmi pomalý a nenápadný, ale když hrozil, že natřást řadu vlasy po zádech, odhalil světlý černý a bílý vzor. Oni také odvrátit se od dravce, ukazovat jejich chlupatá číra a jasně vzorované boky směrem k hrozbě. Až do nedávné doby, vědci si nebyli jisti, proč se tak pomalu se pohybující zvíře by zdánlivě pozvat útoku s tímto odvážným displejem.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat