úterý 9. srpna 2011

Apple vydal nástroj pro vytváření externích disků Lion oživení

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/I6-C0xQ1n8o/apple-releases-tool-to-create-external-lion-recovery-drives.ars:

Co máte dělat, pokud jste zakoupili Lion z obchodu App Mac, žádné instalační disk nebo USB klíče, a náhle konfrontováni s pevným diskem katastrofa? Místo žebrání Apple pro svůj vlastní pohon Lion obnovy , můžete nyní spustit Apple Lion Recovery Disk Assistant. Nástroj, povolený pondělí, umožňuje uživatelům vytvářet Lion obnovení oddílu na externí disk v případě havárie pevného disku.

Lion-instalovat z libovolného zdroje, automaticky vytvoří vlastní oddíl pro obnovení na disku v případě úplného zhroucení operačního systému. Při zavádění z toho, že je možné použít Disk Utility, spuštění Safari, znovu Lion, nebo obnovit z Time Machine. Ale v případě, že disk se nakonec bude špatná, uživatelé nemohou získat přístup k vestavěné oddílu, aby k plnění úkolů, bez fyzického média, bootování z CD již není možné. (Jak poukázal Macworld , nový MacBook Air a Mac mini je možné zavést i bez pomoci externí disk Lion zotavení, ale starší Mac není.)

Apple je nový nástroj nabízí řešení tohoto problému. Uživatelé musí mít existující oddíl pro obnovu před vytvořením jednoho na externí disk. Oni pak mohou spustit asistenta s cílem vytvořit oddíl pro obnovení buď na pevný disk nebo USB disk, tak dlouho, jak to má 1GB volného místa. Existuje námitka, ale: dle Knowledge Base v článku Apple , mohou stroje, které byly dodány s Lion startovat pouze v rámci využívání disků vytvořených ve stejném počítači, takže není vytvořit obnovu disku z vašeho nového MacBooku Air pro svého přítele se starší MacBook Pro. Ale pokud je počítač v pochybnost byl inovován ze Snow Leopard lvy, může použít obnovu jednotky vytvořené Další stroje téhož rodu.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat