úterý 9. srpna 2011

Google členům skupiny Použití rozpoznání obličeje identifikovat Londýna výtržníci

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Iykau62gSp0/:
riotsum_1965965b

Nový Google skupina s názvem " Nepokoje v Londýně rozpoznání obličeje "se objevil na internetu, v důsledku nepokojů, které otřásly hlavním městě Velké Británie o víkendu. Cílem skupiny je použití technologie rozpoznávání obličeje, k určení lupiči, kteří se objeví v on-line fotografií.

Všichni se promyšleně s ohledem na jeho akce, vlákna s názvem " etické otázky , "a" udržet věci právní , "například. Už také uvedla, že "je důležité, používáme pouze legální zdroje pro obrázky."

Nicméně, je tu velké "creepy" faktorem, který tento podnik, také. Myšlenka, že skupina lidí, kteří by se spojí on-line použití (zneužití?), Technologie rozpoznávání obličeje, tímto způsobem, a to zejména mimo profesionální kanály činných v trestním řízení, vypadá jako moderní přijmout justice Vigilante stylu, kde se baterky zlobí vesničanů se proměnily do API a algoritmy.

V jednom z novějších nit, začal právě dnes ráno, komentátor nabízí svou pomoc při budování nástroje pomocí Face.API , což by mohlo pomoci identifikovat lidi fotografie zveřejněné na Facebook, Flickr nebo Twitter. Hovoří se dokonce o používání Facebooku Graph API a Twitter API spolu s Face.com, kdo pomůže lépe identifikovat zločince.

I když jasně, nemáme nic proti zločincům, že byli postaveni před soud, tam ještě může být určité obavy spojené s tímto typem chování online. Jak bylo zde na Hacker zprávy , může tato metoda trestního stíhání lidí, kteří se neúčastní, ale byli diváci, nebo prostě se snaží dostat domů. Zda jsou jejich činy jsou zde legální, či ne zahrnovat veřejné fotky, otázka zní - chceme crowdsource justice tímto způsobem?




Žádné komentáře:

Okomentovat