úterý 9. srpna 2011

NASA najde DNA prvků v meteoritech, říká, že vznikl ve vesmíru (video)

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/08/09/nasa-finds-dna-components-in-meteorites-says-they-originated-in/:
Tak to je trochu divoká: vědci z NASA objevili nové důkazy, že DNA prvky nalezené v meteoritech může vzniknout v prostoru, půjčovat spolehlivost k nové teorii, že život na Zemi může mít arisen od již existující "kit" materiálů dodaných prostřednictvím asteroid. Tento objev je popsán v novém dokumentu z Dr. Michael Callahan, jehož tým vědců důkladně analyzovány vzorky z 12 různých meteoritů, za použití hmotového spektrometru a tekuté chromatagraph. V jejich vzorcích našli stopy adenin, guanin a různých molekul, známých jako analogy nucleobase - včetně tří, které se vzácně vyskytuje na Zemi. Vědci již dlouho vědí, že meteority mohou obsahovat DNA prvky, ale byl si jist, zda tyto materiály skutečně pocházejí z vesmíru. Přítomnost těchto tří molekul, však naznačují, že ano, případně o nové otázky ohledně počátků života na Zemi i mimo něj. Je to všechno velmi opojná, ale parou vpřed na video NASA, které by mohly přispět k objasnění věci, po přestávce.

Pokračovat ve čtení NASA zjistí DNA komponenty v meteoritech, říká, že vznikl ve vesmíru (video)

NASA najde DNA prvků v meteoritech, říká, že vznikl ve vesmíru (video) původně objevila na Engadget na út. 09.08.2011 06:00:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Space.com | zdroj NASA | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat