středa 31. srpna 2011

OpenDNS a Google spolupracuje s CDNs na zrychlení DNS

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yBkHOHfLFtc/opendns-and-google-working-with-cdns-on-dns-speedup.ars:

Skupina poskytovatelů DNS a poskytování obsahu sítě (CDN) společnosti vymysleli nové rozšíření protokolu DNS, který má za cíl efektivněji přesměrovat uživatele na nejbližší koncový bod CDN. Google, OpenDNS, BitGravity, EdgeCast a CDNetworks patří mezi společnosti, které se účastní iniciativy, které se nazývají celosvětové internetové zrychlení.

Tento nový protokol rozšíření DNS, který je popsán v návrhu IETF, určuje prostředky pro zavádění ze strany uživatele IP adresu DNS dotazy, takže nameserver může přesněji určit cíl, který je topologicky nejblíže k uživateli. Zajistit, aby provoz je zaměřena na CDN koncové body, které se nacházejí v blízkosti uživatel může potenciálně snížit latenci a dopravní zácpy se výrazně projeví při síťových služeb, jako je video streaming.

Tento nový protokol rozšíření již bylo provedeno OpenDNS a Google v oblasti veřejného DNS. Pracuje s CDN služby, které podepsalo na účasti v úsilí. Google a OpenDNS naději, aby protokolu s prodlouženou platností oficiální IETF standard. Další potenciální adoptivní, jako je Internet ISPS mohou realizovat od návrhu specifikace.

To skutečně není jasné, v praxi, jak velký vliv to bude mít na výkonnost sítě. Je třeba poznamenat, že GeoIP vyhledávací technologie již používají některé autoritativní servery DNS pro směrování se znalostí polohy. Tento nový protokol rozšíření bude údajně řešit některá omezení předchozích přístupů.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat