pondělí 8. srpna 2011

Samsung, Sony, Panasonic dig v oblasti paty na aktivní 3D s novým standardem

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/VaG9rTKfG-E/samsung-sony-panasonic-dig-in-heels-for-active-3d-with-new-standard.ars:

Tři televizní výrobci mají v úmyslu vytvořit nový technologický standard pro 3D brýle aktivní, cílené pro použití v domácnosti. . Panasonic, Samsung a Sony dal standardní spolu ve spojení s aktivními 3D brýlemi výrobní společnosti XPAND 3D, všechny tyto společnosti doufají, že nový standard bude podporovat širší přijetí této technologie. Skupina bude vytvořit soubor systémových protokolů, které umožní 3D brýle a 3D televizory být zaměnitelný mezi ty značky, a zároveň poskytuje zpětnou kompatibilitu s 3D televizí, které vydání v roce 2011.

V současné době různé značky 3D zařízení, nejsou vůbec kompatibilní. Ethan Rasiel, ředitel public relations s Samsung, řekl, Ars, že několik velkých rozdílů bude nutné překonat, například Rasiel uvedl Samsung v současné době využívá Bluetooth pro připojení k brýle a televizory, zatímco Sony a Panasonic používají infračervené vlny.

Norma bude zahrnovat více typů infračervených protokolů, včetně těch, které byly dříve vlastnictvím Samsung a Sony. Přes standardní, čtyři společnosti doufají, že "široce představit" aktivní 3D brýle na trhu.

Tento krok představuje hlasování o důvěře pro aktivní 3D brýle, které poskytují o něco lepší zážitek ze sledování, ale pomlouval pro jejich velikost a cena. Konkurenční technologie na pasivní 3D brýle a několik sklenic, méně 3D TV demoed za poslední rok. "Zavazujeme se k aktivní 3D," řekl Rasiel Ars.

Licence na standardní je zaměřena na vydání v září, s univerzální brýle začínají být k dispozici v roce 2012.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat