pondělí 8. srpna 2011

I Am Jonathan Starbucks Card: Sociální experiment platby (s kávou zdarma)

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/q1VkZwKuF1I/:
sbux-card

Jonathan je Starbucks karty žije v peněžence Jonathan Stark je. Zde si můžete stáhnout kopii karty (viz zde), a když tam je peněz na to, skenování, že v každém Starbucks koupit kávu, a pokud je někdo může říct, Jonathan nestará. Blázen, říkáte? Jistě, je to šílené ... jako liška.

Jonathan Stark je programátor a spisovatel a experimentoval s "Sociální sdílení fyzického zboží pomocí digitální měny na mobilní telefony." Podobně jako staré italské tradice Caffe Pagato , Jonathan chce použít peníze na svou kartu koupit si vlastní kávy. Také chce, abyste tweet o své zkušenosti, a pokud jste opravdu cool, dát trochu peněz na kartě.

Je autorem API pro přístup k aktuální zůstatek na kartě a má Tweetstream tweety, že se současný numebrs. Jak tohoto psaní je o $ 180 (UPDATE: Někdo ji chytil za 150 dolarů z karet právě teď), na kartě, takže si asi hit kavárny dnes na desetník Jonathana.

Chcete pomoci příčina? Zde je návod, jak přidat peníze na kartu.

1. Navštivte starbucks.com / karty
2. Klikněte na "Obnovit karta" karta
3. Zadejte číslo karty vidět na obrázku (6061006913522430)
4. Klepněte na tlačítko "Obnovit tuto kartu" v levém panelu
5. Vyberte Obnovit částky
6. Vyberte si způsob platby

Myslím, že nejzajímavější Celý tento projekt je ve vrozené návrh důvěry a očekávání, že mnozí budou "dělat správnou" věc v homogenní svět, který je na internetu. Je smutné, že mám podezření, že karta bude brzy využit a kromě pravidelné infuze, bude chamtivost vítězit. Také jsem zvědavý, jak dlouho to bude trvat, než se to vypne Starbucks, protože ... Hmmm ..., protože to narušuje ... ehm ..., protože je to anarchistický?

Můžete zachytávat kopii karty zde . Šťastný popíjení.




Žádné komentáře:

Okomentovat