pondělí 8. srpna 2011

Nový Google + Extension přidává Real-Time kód spolupráci za účelem hospůdky

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/G_AdR5yzVrQ/:
google_plus_logo

Vývojář, který již dříve nám známým Facebook Exportér , Mohamed Mansour, vytvořil nový, experimentální Google Chrome rozšíření, které přidá textové možnosti spolupráce na dokumentech pro Google + hospůdky. Pro ty z vás ještě zběhlý ve všech G + terminologie, hospůdky jsou multi-funkce osoby, video chat v sociální síti Google je služba, podporuje až 10 lidí najednou.

Díky této nové Hangout rozšíření, nyní můžete udělat víc, než jen chat - můžete spolupracovat na souborech textových taky. Mansour navrhuje, by to bylo skvělé rozšíření pro vývojáře k použití pro kód spolupráci, například.

Buggy, ale funguje

Několik námitek, předtím, než budeme pokračovat: Toto rozšíření je "strašně buggy" (Mansour slova, ne moje). Je to alfa produkt měl být Technology Preview, a ne něco, co byste měli očekávat, že použití v reálném světě, nebo kritické situaci, v žádném případě. Nezdá se pracovat na počítačích Mac, a to buď. Při pokusu načíst rozšíření na můj MacBook Pro mi chybové hlášení. Na mých Windows 7 PC, ale fungovalo to.

Rozšíření byl vyvinut bez přístupu k oficiálním Google + API (Application Programming Interface), protože něco takového ještě neexistuje. Jinými slovy, stejně jako všechna rozšíření Google Chrome + K dnešnímu dni je to nepovoleného hack.

Je také velmi úžasné.

Technické detaily

Mansour říká, že hospůdky jsou v současné době napájen pomocí odkazu Google Wave technologie a jQuery pomocí Google pokojů. Chcete-li vytvořit rozšíření, on napodobil Hangout YouTube Gadget a zachytil všechny zprávy z Google Wave do prodloužení. Rozšíření vysílání jedinečný identifikátor, který je uložen v Wave, že každý účastník může číst, když se připojí. , Že ID je trvalá pro danou relaci Hangout pouze.

Je to trochu složitější hack, Mansour připouští. Naštěstí pro nás, on Napsal kód GitHub , takže ostatní mohou přispívat.

Jak používat

Chcete-li použít rozšíření, musíte nejprve nainstalovat doplněk z webového obchodu Chrome , pak zamiřte na Google + a začít putyka. Není nic, co musíte udělat - úpravy textu rozhraní se objeví přímo v okně Hangout nad video obrazovky.

Ale k tomu, aby ostatní účastníci možnost vyměnit Hangout kód s vámi, i oni budou muset nainstalovat rozšíření.

Rozšíření bylo možné s podporou John Barrington Craggs a Jake McCuistion, Mansour říká. Pokud si to zkusit, dejte nám vědět, jak dobře se dařilo za vás.



Produkt:
Google +

Žádné komentáře:

Okomentovat