neděle 4. září 2011

Tragická triumf MBA

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/iKw_QIxuc2g/:
suits

"Viděli jsme Mubarak podzim," řekl Salesforce je Marc Benioff podnikové třeba zaměřit se na sociální sítě na nedávném Dreamforce konference. "Viděli jsme Khadafy podzim. Kdy bude první CEO pád ze stejného důvodu? "To je fantastické srovnání! Vzhledem k tomu, jak všichni víme, diktátorů, kteří brutálně, mučení a vraždění tisíců svých lidí v průběhu desetiletí jsou stejně jako generální ředitelé, kteří nemají čtvrtletního zisku.

Benioff nejde o špatný chlap , to byl jen hloupý, co říci - ale to mi uvízla v hlavě, protože Salesforce, cloud computingu je učebnicový příklad, je budoucnost, a jeho Zdá se, že hlas ducha doby. To se cítí tak trochu jako konec jedné éry. I když mám problémy s hegemonní přístupem Apple, během své kariéry několikrát Steve Jobs změnil náš smysl pro to, co bylo možné, a svět, tím, že skutečně revoluční produkty. Teď už je pryč. Mezitím Google strávil léto pokládat odpad k obrovské pásy své produktové řady. Google Labs, jeho experimentální prostor? mrtvý . Prezentace, koupila loni za 182 milionů dolarů? mrtvý . Aardvark, koupila loni za 50 dolarů milionů? mrtvý . Celá chytit pytel dalších produktů a služeb? mrtvý .

A zdá se, že to, co přežije probíhající Mountain View krveprolití bude důkladně monetizovat. Masivní nárůst cen jsou na obzoru (skvělý), platforma Google App Engine. Russell Beattie z PlusFeed zpráv , že je zavírat své služby, protože jinak by jeho server náklady zvýší o faktor třicet. Používám App Engine pro vlastní open-source-travel-průvodce oblíbený projekt a moje náklady zřejmě zvýší padesát krát. (OK, to je z Penny za den, ale přesto.) Nový cenový model je hodně jako to Salesforce je Heroku platformy. Hmmm.

Je to to pravé pro Google dělat? Z obchodního hlediska, peklo ano. Oni potřebují více soustředit, méně projektů a méně byrokracie. Ale ve stejné době, jsou to vypnutí a / ​​nebo odrazující nezávislých a experimentálních projektů, zaměřit se na mě taky projektů, jako je Google Plus a Google nabízí. Není Google má být společnost, která inovuje a mění svět s jeho vynikající algoritmy a škálovatelnost, než ten, který hraje na honěnou za účelem zisku?

Ne. To bylo tenkrát, teď je teď. S Práce na odchodu a stránky nové zaměření , zdá se, že Apple a Google již nejsou především v podnikání mění životy lidí, místo toho jsou v obchodním podnikání. Marc Benioff, VO

Žádné komentáře:

Okomentovat