neděle 4. září 2011

Co je třeba hledat v představenstva společnosti

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/1tuBtikeruM/:
board

V každém případě podnikové úrovni, představenstvo má přímý dopad na organizace produktové strategie, pronájem, fundraising a mnoho dalšího. A začínajícím musí být velmi selektivní volbě členů představenstva, kteří vám poradí, společnost správným směrem. V oblasti velké firmy, jak média a akcionáři Společnosti Yahoo se ptali na radu, která nadále uplatňuje zmítá Carol Bartz jako generální ředitel a podporuje bizarní produkty a obchodní strategii. Pak se podíváte na Facebooku, kde se zakladatel Marc Zuckerberg se strategicky sestavil all-Star pomoci společnosti rostou jako veřejná obchodní společnost, a expandovat do nových směrů. V poslední době, Facebook přidal Netflix spoluzakladatel a generální ředitel Reed Hastings na jeho palubě, se připojovat k Marc Andreessen, Jim Breyer, Donald E. Graham, Peter Thiel a Zuck sám. Hastings nejenže přidá své zkušenosti s web společnosti veřejnost, ale také pomůže orientovat Facebook potenciální filmové a televizní show možnosti streamování. Facebook má skála deska, téměř každý člen je silný inovátor v posledních několika desetiletích.

Jak jsme viděli u HP, a to i velké, zavedené firmy je třeba provést změny ve struktuře desce jako firemní strategii směny. HP přidal pět nových členů na začátku letošního roku jako nový generální ředitel Leo Apotheker převzal otěže. Samozřejmě, rychlý posun vpřed sedm měsíců a HP oznámila, že bude ukončované činnosti kolem touchpadu a všechny webOS telefony, velký krok pro společnost a rozhodně ten, který byl ovlivněn radou.

Faktem je, že deska hraje nesmírně důležitou roli v některé z velkých událostí pro všechny společnosti s akcionáři. Na desce pomáhá řídit a rozhodovat o financování, akvizice, strategie produktů a dokonce i IPO. Takže je samozřejmé, že podnikatelé se potýkají s výzvou rozhodnutí sestavování rady. Pro velké veřejné společnosti, to bylo vždy případ, ale role správní rady na začínající se také mění. Povídal jsem si s pár začínajících investorů (a bývalý podnikatelé)-Jeff Clavier, Keith Rabois, Dave McClure a Paul Lee, aby zjistili, co startu zakladatelé měli vědět o sběru a správě rady.

Lightbank partnerem Paul Lee ozvěny této myšlenky, říkal mi, že podnikatelé musí být "velmi opatrně", o tom, jak dát své radě společně. "Každá fáze se liší v podmínkách, které si přinesete dál," vysvětluje. "Díky včasné spuštění v sérii financování, menší desce je lepší, protože rozdílné hlasy, aby agility jako spouštěcí těžší. Když se dostanete do pěti členů, je obtížnější přijít ke shodě. "

Samozřejmě, je tu najít rovnováhu mezi členy představenstva, kteří i výzvu společnosti, jakož i důvod se zakladatelé v případě potřeby. Po obou je velmi důležité, říká Lee. Také je pevně přesvědčen, že dát vlastního kapitálu členové představenstva bez investic není ten správný recept na mnoho začínajících startech. "Podnikatelé chtějí členové představenstva musí být vložený ve společnosti a členové komise musí mít nějaké kůži ve hře sloužit společnosti Best."

V pozdější fázi firmy, má smysl přidávat zkušený; execs, kteří mají běžet úspěšných firem v roli "CEO trenér."

Žádné komentáře:

Okomentovat