pátek 2. září 2011

Microsoft žalován za sběr WP7 lokalizační údaje bez souhlasu

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/iL8b73JAKnY/:
6036.MapCapture.PNG-286x538

Zatímco Apple se chytat hodně ostrá kritika pro sběr dat iPhone a iPad polohu uživatele bez souhlasu, se ukazuje, že konkurenční společnost Microsoft může být klidně až na to samé. Nedávný soud společné žaloby podané v Seattlu okresního soudu tvrdí, že Microsoft Windows Mobile 7 operační systém sbírá umístění dat uživatelů, a to i poté, co nabízí uživatelům možnost opt-out.

Microsoft, který umí pracovat s lokalizační údaje samo o sobě velké tajemství, ale to, co dělá tento případ tak neslýchané, že uživatelé jsou zřejmě dostali na výběr, a jsou pak souhrnně ignorovány.

Problematický kus kódu spočívá v aplikaci Fotoaparát Windows Phone 7 je. Když vystřelil poprvé, WP7 kamera aplikace zeptá uživatele, pokud chcete povolit, aby přístroj používal jejich umístění. Bez ohledu na to, co je ve skutečnosti volba vybrána, začne zařízení pro sběr dat tak jako tak. Hodně z vrtat byla provedena Samy Kamkar , který byl schopen určit, že ne jen byl umístění a identifikátor přenášených dat, začal ještě dříve, než uživatelé měli možnost, aby svá rozhodnutí na obrazovce.

Kamkar je analýza paketů na snímku nahoře ukazuje, jaké informace se přenášejí: přístroje číslo modelu (v tomto případě Samsung Omnia 7), zařízení, identifikační číslo, datum a čas informace a zeměpisné šířky a délky měření.

Soud tvrdí, že Microsoft akce byly součástí plánu na vytvoření znalostí polohy marketingový systém, který by produkoval reklamy na základě fyzické umístění zařízení. Zda nebo ne toto je pravda se teprve uvidí, ale zdá se jako strašně velké riziko pro Microsoft, aby se o něco tak obyčejné.

V podobné situaci byl Apple úspěšně žaloval pro stejný trestný čin, i když v trochu jiné jurisdikci . Je ironií, že poté, co začala dělat Locationgate první stránky novin, Microsoft poslal dopis do Kongresu uvádí mimo jiné, že Windows Mobile 7 nebude ukládat lokalizačních údajů, pokud uživatel "výslovně povoleno aplikaci sloužící pro sběr" je. Společnost Microsoft zatím k vydání oficiálního prohlášení, ale je to pravděpodobně proto, že jsou zaneprázdněni prachu se vypne po pádu své vysoké koně.

[Přes InformationWeek ]



Žádné komentáře:

Okomentovat