středa 10. srpna 2011

Walmart k ledu na jeho MP3 obchodě, ale ne jeho DRM servery

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/uk7fDhp-EUE/walmart-pulling-the-plug-on-its-mp3-store-but-not-its-drm-servers.ars:

Walmart je k ledu na jeho MP3 ke stažení obchodě, ale bude pokračovat v podpoře DRMed skladby, které se prodávají v obchodě, než šel DRM-free. Tato zpráva přichází prostřednictvím unikly poznámky k digitální hudební novinky , později potvrdil i zástupce, který řekl, Walmart partneři licencování hudby, že obchod by se v blízkosti dne 28. srpna 2011.

"Po osmi letech v podnikání, hudba ke stažení Walmart Obchod se nachází na mp3.walmart.com bude ukončen dne 28. srpna 2011. Veškerý obsah v obchodě se zdravotním postižením a již není k dispozici ke stažení z obchodu, "píše se v Memo. Společnost také ujistil své partnery, že prodej prostřednictvím fyzického média Walmart bude nedotčena.

Walmart hudební obchod začal jako DRMed podnik v roce 2004, ale šel DRM-free na konci roku 2007 (jak to bylo módní v té době ). Ačkoli Walmart byl jeden z prvních velkých jmen se dostal do prodeje DRM-free hudbu, nikdy opravdu pochopil, Apple brzy se stal číslem jedna hudba maloobchodník na světě, a Amazon se podařilo prosazovat jeho cestu na druhé místo i díky na vlastní MP3 hudbou. Oba Amazon a iTunes offere lepší uživatelskou zkušenost i software pro různé platformy a velké vestavěné uživatelské základny. Přiznejme si to: o tradiční hudbu, proč by někdo vybrat Walmart oproti konkurenci, pokud jde o stahování hudby?

Bohužel, Walmart je Memo svým partnerům nezachází do podrobností, proč se společnost rozhodla zastavit, ale je zřejmé, že Walmart prostě nemohl konkurovat, aniž by něco nabídnout. Společnost se však říct, že DRMed hudební soubory, které byly zakoupené před obchod šel DRM-free bude pokračovat v činnosti i po uložení MP3 vypnutí. Společnost se pokusila zabít své DRM serverů v roce 2008 , odcházející jeho předchozích zákazníků na holičkách, kdyby třeba znovu povolil, ale později se rozhodl opustit DRM serverů on-line po obdržení špatné zpětné vazby od zákazníků.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat