středa 10. srpna 2011

Hodnota Tech & M nabídky téměř zdvojnásobil Q2 2011 na $ 52,1 mld.

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/eYK_gnlmFK8/:
ey4

Zatímco tech společnosti IPO zachytily Buzz poslední dobou to vypadá, že M & A aktivity v sektoru byla na vzestupu. Podle Ernst & Young zprávu, velké obchody řídil celkové hodnoty globálních technologií M & A na 52,1 miliard dolarů ve druhém čtvrtletí roku 2011, téměř zdvojnásobil hodnotu transakce v prvním čtvrtletí (až 92 procent, abych byl přesný).

Ernst & Young řekl, že nárůst je přičítán zejména konsolidace odvětví a pokračující inovace v oblastech, jako je cloud computing, inteligentní mobility, internet a mobilní video, inteligentních sítí a solární energie.

Celkově se zabývají objem za čtvrtletí zvýšil o 24% rok-přes-rok (více) na 777 obchodů, ale poklesly o 2%, postupně od 794 obchodů v 1. čtvrtletí 2011. Jednalo se o první čtvrtletní pokles od roku sekvenční 1Q 2009.

V minulém čtvrtletí M & A hodnota byla 69% vyšší než ve stejném čtvrtletí roku 2010, kdy se M & A se zabývá v hodnotě 30,8 miliard dolarů. Průměrná hodnota ve 2. čtvrtletí se zabývá uvedeny hodnoty vzrostl na 194 milionů dolarů, což je nejvyšší čtvrtletní průměr od prvního čtvrtletí roku 2000, v dot-com boom. Q2 2011 také 20. největší světovou technologii, jaká byla kdy v dolarové hodnoty (asi 8,5 miliardy amerických dolarů hotovosti akvizici společnosti Skype, Microsoft?).

Ze zprávy rovněž vyplývá, že ačkoli 61% všech zveřejněna hodnota byla soustředěna v top 10 obchodů, tech průmysl také viděla významné zabývat tvorbu síla v obchodech méně než 100 milionů dolarů.

Microsoft, Skype byl největší obchod ve čtvrtletí, následuje Texas Instruments 6,5 miliardy amerických dolarů získání National Semiconductor. Další velké-ticket obchodů za čtvrtletí zahrnují Applied Materials 4,6 miliardy dolarů akvizici Varian Semiconductor a Toshiba 2,3 miliardy dolarů koupit Landis.

Zejména Semiconductor M & A přinesl 10,9 miliardy dolarů v prvním čtvrtletí a cloud computing a SaaS společnosti i nadále řídit velké i malé obchody. Například století Link koupil Savvis za 2,3 miliardy dolarů v prvním čtvrtletí.

Více společností také hledá mimo vlastní země pro akvizice. Ernst & Young údajů vyplývá, že "přeshraniční" dohoda objem ve 2. čtvrtletí roku 2011 o 16% vyšší postupně, v porovnání s 11% poklesem v-hranice "obchodů. Zpráva naznačuje, že rostoucí globalizace a rostoucí objem "v zámoří" cash skladovat v americké společnosti může být za zvýšení CB řešení, což je v USA získala 56% všech CB hodnotou získanou.

Některé z dalších větších M & A se zabývá ve druhém čtvrtletí patří EA je 1,3 miliardy dolarů koupí PopCap Games, Providence Equity je 1,6 miliardy dolarů akvizici tabule, Epicor a activant skoro 2 miliardy dolarů se zabývají, a Level 3 3 miliardy dolarů akvizici společnosti Global Crossing.



Žádné komentáře:

Okomentovat