neděle 24. července 2011

Microsoft je online podnikání za rok: více než 2,5 miliardy dolarů ... Ztracený

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/5wC8kZwVBP4/:

Microsoft měl zatraceně roku. Jejich nejlepší někdy, ve skutečnosti, z pohledu příjmů . Jsou to ne Apple , ale hej, kdo je? Téměř 70 miliard USD v tržeb za to, co je primárně softwarová společnost, je úžasné. Ale velký počet stále masky jednu věc: zející, nasáklé krví zranění, které je on-line služby divize.

Čtení Microsoft tisková zpráva na jejich příjmy, by si myslíte, že všechno je fantastické v divizi. "Online služby divize vzrostly tržby o 17% za čtvrté čtvrtletí a 15% za celý rok, tažen především zvýšením Hledat příjmy." Velký růst! Skvělé!

Počkej chvíli ...

Co se Microsoft opět pohodlně vynechal nějaké řeči o tom, jak výhodné je rozdělení. To proto, že není rentabilní. Ach jo, je to někdy nevyplatí. Divize ztratil 728 milionů dolarů za čtvrtletí. Pozoruhodné je, že to je druhý nejhorší ztráta, jakou kdy hlásil - jen 4 miliony dolarů plachý rekordní ztrátu 732 milionů dolarů v 4. čtvrtletí 2009 .

Poté, co jsem poukázal na poslední čtvrtletí ztráta , obhájci se rychle skočit na "Prostě potřebují více času," argument. No, neuvěřitelně, ale pokračovat se pohybovat opačným směrem. Poslední čtvrtletí byla ztráta 726 milionů dolarů. Nějak ztratili 2 miliony dolarů více uplynulém čtvrtletí.

Ještě bláznivější, je to 22. čtvrtletí v řadě, že Microsoft ohlásil celkové ztráty v on-line služby divize. Tam nebyl zisk hlášeny od roku 2005.

Přemýšlejte o tom, že pro druhé. 22. po sobě jdoucích čtvrtletích ztrát. Příjmy se zvyšují, ale ztráty rostou rychleji. Jsou to výdaje na více než dva dolary na každý dolar, které vydělají.

A pak je zde největší počet ze všech. Za rok, on-line služby divize ztratila 2,557 miliardy dolarů.

Ano, může Microsoft dovolit tyto ztráty díky jejich další divoce ziskové firmy. Ale v jakém okamžiku se začnou znovu jejich online strategie?

Utrácet více, než si vydělávat pracuje pro ně v minulosti zábavy a zařízení divize, která je nyní stále více ziskové. Ale na druhou stranu, on-line služeb již ztrácí peníze na téměř 6 let rovnou. A to byl nejhorší rok dosud. Věci jsou horší, ne lepší.

Windows, Business (Office) a servery jsou v podstatě dotují Online Services (Zábava stále nemá přiblížit ke krytí ztráty Online Services je vidět). A zatímco o podnikatelské činnosti a internetové servery mají silné let s dobrým růstem, Windows obchodní skutečně snížil od loňského roku. Co se stane, když se ostatní podniky začaly klesat taky? Budou moci i nadále odůvodňují Online ztratí?

Pro jejich část, zejména obviňuje Microsoft ztrácí na dohodu Yahoo:

OSD provozní výsledek vzrostl díky vyšší provozní náklady kompenzovány částečně vyšší výnosy. Náklady na vzrostly tržby 641 milionů amerických dolarů řízen náklady spojené s dohodou o Yahoo! vyhledávání a zvýšené náklady na provoz akvizice. Administrativní a ostatní provozní náklady se snížily 157 milionů dolarů, nebo 60% zejména v důsledku přechodu nákladů v předchozím roce spojené se zavedením Yahoo! obchodní dohodu. Výzkum a vývoj zvýšil 117 milionů dolarů, nebo 11% v důsledku zvýšení počtu zaměstnanců spojené náklady.

Nepřehlédněte další bláznivé stat: Microsoft se podařilo snížit administrativní a ostatní náklady o 60 procent za rok, a ještě ztratil více než kdy jindy.

Další čtvrtletí bude zajímavé sledovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat