neděle 24. července 2011

Když se zavázanýma očima, Weird Science preferuje skály a nůžky

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/2gyVEMcIymI/when-blindfolded-weird-science-prefers-rocks-and-scissors.ars:

Máte-li rock, rocková budu taky. Máte-li papír, že jste na své: V poslední době jsme probrali, jak kámen-nůžky-papír může nám pomoci pochopit evoluci . Nyní je nám pomáhá pochopit lidské chování . Lidé a ostatní primáti jsou velcí šašci, podvědomě opakování akce vidíme naši vrstevníci výkonu kolem nás. Ale pro nejvíce se rozdělit, přitom je zcela zdarma, a proto výzkumníci chtěli zjistit, jestli mimikry je tak zakořeněný, že lidé by si to, i když je poškozena jejich cílů. Takže oni se uchýlili k klasický experiment: zavázanýma očima rock-papír-nůžky.

Pokud dáte oba účastníci blindfolds, budou nakonec vybrali stejnou možnost tak často, jak byste očekávali na základě náhody. Ale se zavázanýma očima z jednoho z nich, a výskyt čerpá sahá nahoru. Ale jen někteří kreslí. Nikdo, zdá se, že je zájem především o napodobování papíru.

Bakterie zvládli vysokorychlostní pořadí: Tohle je nejrůznějších neintuitivní. Některé druhy bakterií března pomalu přes plochý povrch pomocí koordinovaného pohybu sady výběžky zvané pili. Ale aby se otočí, že zrychlení až 20 krát jejich normální rychlostí , a to pomocí pouze jediný z jejich pili. Singl pilus je zřejmě dost způsobit prak-jako akci, a pohánět bakterie i rychleji a do nového směru.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat