neděle 10. července 2011

Jak Apple LED High-Stakes Poker Patent vyhrát proti Google, těsnící Ballmer slib

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/vOIuYwGmtOY/:

"Není to jako Android je. Android má patent poplatek. Musíte mít licence patentů. "

To byl generální ředitel společnosti Microsoft Steve Ballmer v rozhovoru v loňském roce s The Wall Street Journal . V té době, Microsoft byl na pokraji vydala své debutové Windows Phone 7 zařízení, a věděl, že jejich nejlepší nadějí na trhu by se jít po Android - stejný OS, který rychle běžel Windows Mobile k vyhynutí. V měsících, které následovaly, správné nebo špatné, to vypadá, že Microsoft se pomalu, ale jistě nutí Google Android OEM partnerům dohodnout se s tímto postojem.

Skutečností je, že pro stále větší počet těchto partnerů nyní Android není zadarmo. To nevyžaduje licenční poplatky, které Windows Phone dělá, ale vyžaduje patent poplatek. Poplatek Microsoft, ne Google, myslí si.

Pokud Microsoft je schopen přesvědčit (nebo síla) Samsung platit tento poplatek stejně, je pravděpodobné, rozsvítí se na Android jako svobodný operační systém, jako Tom Krazit správně poukazuje na to, na paidContent dnes . A s Microsoft a HP nyní nabízí své soupeře mobilní operační systémy podporované širokou škálu patentové ochrany, mohou některé z těchto OEM partnerů začít rozmýšlet o své pevné závazky Android. Alespoň, že to nepochybně Microsoft naděje. Android je operační systém pro mobilní telefony ZDARMA, že soupeři iOS hlediska funkčnosti je neuvěřitelně hodnotové propozice. Ale Android jako OS, který vyžaduje, abyste zaplatili Microsoft za každou dodávané zařízení je méně.

Google je poslední velkou šanci zachránit Android v tomto ohledu mohl být patent Nortel peněženka - 6000 + patentů zahrnující mobilní a bezdrátové inovace. Bohužel, vyhledávací gigant prohrál práva na tyto patenty do nabídkové války se svými soupeři. V důsledku toho - do doby, než vláda dotazy kolem antimonopolní důsledky toho všeho - Android zůstává velmi zranitelná. Možná víc než kdy jindy.

Ale příběh o tom, jak Google nedokázal zabezpečit tyto patenty - mnoho z nich, který předpokládal, že mohli vyhrát - může být ještě více fascinující.

Tento kanadský soud dokument ( PDF ), zveřejněna ve středu a souvisí s tím, Krazit v jeho kuse, podrobnosti, jak přesně Google prohrál Nortel patentů. Celý dokument je velmi dlouhý, ale většina z dobrého části jsou v dřívější části - kromě dokumentů později, ve kterém je Google jméno jako vítěze nabídky vyškrtnut ve prospěch "Rockstar Bidco", název Konsorcium složené z rivalů Google, který vyhrál.

Jak každý ví, Google zahájil věci se odložila "zástěrkou" nabídku na 4. dubna. Tato nabídka na 900 milionů dolarů zajistila, že aukce se bude konat, a dal Google v sedadle řidiče za to. Tato nabídka vedl mnoho věřit, že Google nakonec zvítězí jako vítěz patentů Nortel. Ve skutečnosti, mnoho uvnitř Google věří, že by vyhrál také, řeknou si. Firma se dokonce blogu nastiňuje, proč jsou nabídky.

Jak Kent Walker, Google Senior Vice President a General konzole, napsal příspěvek s názvem " Patenty

Žádné komentáře:

Okomentovat