neděle 10. července 2011

Eric Schmidt: Nemáte víš, že to až do Bubble Bubble končí

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/bAP0chvqRe8/:

Začátkem tohoto týdne, předseda představenstva Google Eric Schmidt dal více než 70 minut dlouhý rozhovor do tisku na konferenci v Sun Valley v Idahu zde. Ke konci přednášky se reportér ptal bývalého Google CEO, zda se, jako mnoho v mediálním světě, si myslí, že jsme v současné době v tech bubble a to, co Google je 1,67 miliardy dolarů 2004 IPO na 23000000000 dolarů ocenění (Google aktuální ocenění je 171,43 mld. Kč) znamená ve světle dnešních IPO ocenění.

"Ale byli jsme underpriced," vtipkoval Schmidt, než poznamenávat, že on dělal ne vlastně vědět, zda jsme či nejsme v současné době v bublině.

"Na obecnou otázku bubliny, na prvním místě, nevíte, že je to bublina, dokud bublina skončí, samozřejmě. Pravidlo jsem pro sebe před 10 lety bylo, že pokud tisk nazývá bubble pak jsem si dávat pozor, a dovolte mi hlásí, že New York Times, Wall Street Journal a The Economist jsou všechny psané články tím, že je to bubliny.

Takže máte několik možností) růst tržeb možnost na těchto platformách je tak velký, že byste mohli dostat druh příjmů zrychlení, které je důvodem ocenění. B) Máte likviditní tísni, kde nemají dostatek akcií, a jsou uměle vysoká. "

Když se novináři zdůraznil, že to znělo jako Schmidt byl "přesvědčen o tom tak jako tak," řekl, že je obtížné zjistit, zda je ocenění jsou spravedlivé, dokud značnou část akcií hit na trhu, obvykle když zaměstnanec zablokování vyprší, zpravidla po šesti měsících, "Vy se opravdu neznám odpověď do roku 2012," řekl.

Jediná jasná věc, ve chvíli, Schmidt řekl, bylo, že hodnoty nemovitostí půjdou nahoru. "Mladí lidé, kteří potřebují domů půjdou do oblasti vzácných bytového fondu, a bude soutěž o domy a ceny půjdou nahoru. Takže pro ně to není bublina je to vlastně dům. "

Na jaký vliv případné sedm let zkušeností na trhu měli na jeho pohled na IPO společnosti Google, Schmidt řekl: "Google šel veřejnost velmi odlišný čas na to, co si lidé mysleli, byla neuvěřitelně vysoká hodnocení, a dovolte mi, abych zdůraznil, že jsme "Nikdy obchoduje pod naší otevírací ceny."

Když stisknete znovu reportér odpověď ano nebo ne, Schmidt dal tyto skromné ​​odpověď: "Nemyslím si, že je to moje práce pro volání na trhu. Je to chyba, abych řekl, co trh by měl myslet ... nejsem geniální investor. Kdybych byl geniální investor pak snad budu mít nějaký status. Jsem počítačový odborník. "... Počítačový vědec s 7 miliard dolarů čistého jmění.

Žádné komentáře:

Okomentovat