neděle 10. července 2011

Fukushima provozovatel zařízení používá robot modded vakuum cucat až radioaktivní znečištění (video)

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/07/09/fukushima-plant-operator-uses-modded-robot-vacuum-to-suck-up-rad/:
Před několika měsíci, zpět, když Japonsko bylo čerstvě otřesen, že ničivé zemětřesení a tsunami, bylo zřejmé, že roboti mohou pomoci průzkumu úrovně záření v Fukushima, i když byli bezmocní snížit. Nyní, Tokyo Electric energie, společnost, která provozuje poškozené jaderné elektrárny, je experimentovat s ad hoc systém určený k čištění alespoň některé z radioaktivních nečistot z reaktorů. To, co vidíte v tom, že klip je nižší než průmyslové třídy vysavač spojený s Warrior, nejvíce náročné mobilních robotů iRobot. Myšlenka je, že pracovníci mohou ovládat systém z bezpečné vzdálenosti, a nechte robot zvládnout špinavou práci na odstranění toxických písku a nečistot. Hlava kolem přelomu vidět v akci, česání na podlahu (děsivě), prázdné zařízení.

Pokračovat ve čtení Fukushima provozovatel zařízení používá robot modded vakuum cucat až radioaktivní znečištění (video)

Fukushima provozovatel zařízení používá robot modded vakuum cucat až radioaktivní znečištění (video) původně objevila na Engadget na So. 09.7.2011 23:58:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroj IEEE Spectrum | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat