neděle 10. července 2011

Evropská kosmická agentura vytváří miliarda pixelový fotoaparát, volá její GAIA

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/07/10/european-space-agency-creates-one-billion-pixel-camera-calls-he/:
Když slyšíme jméno GAIA, naše paměť automaticky přiblíží zpět k Whoopi Goldberg, vyjádřený Matku Zemi z planety kapitána. To není, že GAIA, ale co do činění s planetami. Zpět na přelomu tisíciletí, European Space Agency vymyslel ambiciózní úkol zmapovat miliarda hvězd v naší Galaxii - ve 3D (vložit Joey Lawrence "Hej!"). K tomu, zapůsobila sídlem ve Velké Británii E2V Technologies a postavil obrovské digitální fotoaparát skládá z 106-pohodlně vejde zařízení Charge Coupled - největší někdy pro vesmírný program. Tato kreditní karty ve tvaru, lidské vlasy, tlusté desky z karbidu křemíku chovají jako malé galaktické oči, každé uložení dopadajícího světla jako jeden pixel. Není dostatečně velký dojem? Pak za to: hvězdná kamera je tak vševidoucí ", by mohl změřit náhledy člověka na Měsíci" - od Země. Jo. Set startu na Sojuz-Fregat v průběhu letošního roku, nebeská Surveyor svá pětiletá domů Země-Slunce L2 Lagrangeův bod, zářil jeho outerspace objevy rádiových nádobí ve Španělsku a Austrálii - a občas vykukovat na svého bližního okna.

Evropská kosmická agentura vytváří miliarda pixelový fotoaparát, volá její GAIA původně objevila na Engadget na ne. 10.7.2011 15:28:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Slashdot | zdroj Evropská kosmická agentura | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat