pondělí 4. července 2011

ARM čipy soupeřit s PS3, Xbox 360 za 18 měsíců?

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/FerK9S_IF3E/arm-chips-to-rival-ps3-xbox-360-in-18-months.ars:

ARM je bití výkon buben znovu, tentokrát říkat The Inquirer , že nová konstrukce Mali GPU má vyjít v 18 měsících bude jeho čipy rovnat současné generace herních konzolí jako Xbox 360 a Playstation 3. Tam moci být malá pochybnost, že ARM-mobilní čip překoná tyto dvě konzole na pixel, tlačí kapacity (měřeno různě), v určitém okamžiku v budoucnosti, ale my jsme slyšeli tento druh mluví o Mali dříve.

Někteří Googling objeví 2009 a 2010 jako let, kdy byl Mali měl přinést Xbox 360 na úrovni grafiku na mobilní telefon, a my si jistí, že když jsme šli kolem první stránce výsledků vyhledávání bychom mohli najít více.

Ale bez ohledu na ARM řekl v minulosti, to opravdu není přehnané představit si to děje zhruba v 18-ti měsíční lhůtě. Pro odkaz, v roce 2010 ISSCC, Microsoft předváděl SoC, která pohání nejnovější verzi Xbox 360, combo čip, který dá CPU a GPU pro konzoli na stejném 45nm die a hodiny v pouhých 372 milionů tranzistorů. To je o něco více než 100 milionů tranzistorů více než 40nm NVIDIA Tegra 2 mobilní čip od téhož roku. Takže ano, daný proces zmenší na 28nm, nebo tak nějak, zdá se docela možné, tu ruku bude přinejmenším moci balení, stejně jako hardware konzole Xbox 360 se na zpracovatele žádosti.

Tolik pro ARM Mali nároky. Mnohem zajímavější je otázka, co NVIDIA si na tomto místě?

Společnosti nadcházející Kal-El část má vyjít v druhé polovině tohoto roku, a to by klidně mohl přinést něco, co se blíží konzole úrovně výkonnosti tablets a další přenosné. A 18 měsíců od teď, můžeme začít vidět něco z projektu Denver, který by mohl dobře dělat na herní ploše čipu zabijáka (za předpokladu, že všechny hry poběží na něm).

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat