pátek 28. ledna 2011

Hubbleův teleskop vidí nejdále galaxie, 13,2 miliardy světelných let od Země

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/01/27/hubble-telescope-sees-furthest-galaxy-13-2-billion-light-years/:
Pokud si myslíte, že Star Wars se konala v galaxii daleko, daleko, asi byste měli připravit, aby se vaše vnímání na dálku se houpal. NASA Astronomové věří, že jsem podle jejich oči, co se zdá být nejvzdálenější objekt vůbec všiml člověka .. . v dějinách lidstva, ne méně. Galaxie byla poprvé nakoukla v roce 2009, ale NASA právě potvrdil (přes trusty, že HST vynález), že to, co viděl, je vlastně nejstarší známé galaxie v existenci. Ve vzdálenosti 13,2 miliardy světelných let daleko, to galaxie je ohromující 150 miliony roků starší než předchozí rekord-nastavení sbírka hvězd. Shluk modrých hvězd je jen malá galaxie, i když - NASA říká, že byste třeba stovky těchto malých skupin, aby se naše Mléčná dráha. Hlava kolem přestávka na užší záběr souhvězdí, jinak známý jako nepopsatelný červený pixel.

Pokračovat ve čtení HST vidí nejdále galaxie, 13,2 miliardy světelných let od Země

Hubbleův teleskop vidí nejdále galaxie, 13,2 miliardy světelných let od Země se původně objevila na Engadget na čt. 27 leden 2011 19:52:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Reddit | zdroje NASA | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat