pondělí 6. prosince 2010

Google pomáhá učenci dolu 1,7 milionu viktoriánské éry tituly kniha pro klíče k naší historické postoje

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/06/google-helps-scholars-mine-1-7-million-victorian-era-book-titles/:
Ať se nám to líbí, ošklivit, nebo nikdy dokonce zvažoval myšlenku na to, kvantitativní literární analýzy se zdá připravené pro okamžik v záři reflektorů. Dan Cohen a Fred Gibbs, dvojice historiků vědy více než na George Mason University, hrají si s názvy některých téměř 1,7 milionu knih - účetnictví pro všechny známé svazky zveřejněny v Británii během 19. století - v roce hledat osvícení o viktoriánské éry kulturní trendy a vývoj. Při pohledu na to, jak často se určitá slova v textu titulech v čase, může najít potvrzení, nebo snad dokonce vyvrácení pro obyčejně si myslel, že teorie o čase - i když oni sami varují, že korelace není vždy svědčící o příčinných souvislostech. Jejich výzkum byl umožněn Google Books podnik, který je pilně digitalizace jen asi každý případ psané slovo vůbec, a další fázi bude se snažit a moje vlastní texty samy o sobě pro další indicie o tom, co naše starší já myslel na světa. Žádné sázky na tom, kdy slovo "selhání" byl nejprve používán jako podstatné jméno?

Pokračovat ve čtení Google pomáhá učenci dolu 1,7 milionu viktoriánské éry knižních titulů pro klíče k naší historické postoje

Google pomáhá učenci dolu 1,7 milionu viktoriánské éry knižních titulů pro klíče k naší historické postoje původně objevila na Engadget na Po. 06.12.2010 05:52:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje New York Times | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat