úterý 30. srpna 2011

YC financované Bushido: App Store pro web, které mohou nastartovat své straně projekty

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/36OZxjt7o-c/:
Samurai

Pokud jste vývojář, je tu velká šance, máte několik - nebo více - z vedlejších projektů. Věci, které se vrtal na večery a víkendy a může nahrát na GitHub, ale že jste nikdy vážně zvažoval, uvolnění do přírody jako samostatnou službu. Ne proto, že si myslíte, že jsou špatné, ale proto, že bych se hodně práce udržet - a stále máte ten den práci bát.

Bushido , Y Combinator startup, který byl poprvé minulý týden na Demo den , chce dát vývojářům ruce: jsou to dělat to super jednoduché vzít tuto aplikaci a poslat ho on-line pro ostatní uživatele se přihlásit k odběru - a možná dokonce i vydělat nějaké peníze pryč, že v tomto procesu.

Problém, vysvětluje spoluzakladatel Bushido Sean Grove, je to, že proces převodu těchto open-source projektů do použitelné služby, kompletní s ověřováním a plateb, je něco, co mnoho vývojářů nechtějí zabývat. Takže místo toho, aby rozpoutání masy, sedí ve své GitHub úložišť, aniž by se velká pozornost.

Bushido vypadá Chcete-li tento předáním vývojáři vše, co potřebují, aby si jejich aplikace do provozu. V tuto chvíli je služba podporuje Rails aplikace (nabízí Bushido Ruby drahokamů), a tam je jednoduché API pro rychlé začlenění ověřování uživatelů, platby a další běžné funkce. Bushido také hostí projektu, takže vývojáři nemusí starat o placení za AWS nebo jiné služby. Na oplátku, Bushido má 15-40% podíl ze zisku z každé aplikace (v procentech platíte spadne Čím větší je vaše aplikace dostane jako jsou úspory z rozsahu v Kick).

Pro začátek je služba umožňuje uživatelům nasadit instalací open-source aplikace, jako je CRM FatFree a pohybového CMS a další aplikace přijede jako vývojáři přidat do služby.

Bushido také má některé velmi ambiciózní cíle, než jen zjednodušit věci pro vývojáře - chtějí také sloužit jako centrální databáze pro ověřování uživatelů a dat o open-source aplikace. Jinými slovy, chtějí, aby se stala webovou vrstvu, která umožňuje aplikacím pro spolupráci.

Právě teď, pokud se zaregistrujete na App Bushido Powered, budete vytvářet přihlášení Bushido, který bude fungovat na všechny ostatní aplikace běžící na platformě. To pomáhá snížit překážky vstupu na trh, takže uživatelé mohou rychle začít používat nové aplikace. A za předpokladu, že data jsou uložena v konzistentním způsobem mohou uživatelé přistupovat ke stejným dat mezi různými aplikacemi.

Samozřejmě, že tento přístup nebude se líbit každému. Bushido bude mít kontrolu nad jak uživatelů a data - a na tomto místě, nemá funkci exportu. Grove říká, že to bude přicházet, a že v současné době startu se snaží získat důvěru vývojářů (Grove a zbytek týmu se open source vývojáři sami, takže mají dobrý nápad, co jsou tyto obavy) .

Další možný problém: někteří vývojáři nemusí jako Bushido single sign-on přístup, protože to usnadňuje hop na konkurenta aplikace. Grove potvrzuje to také, ale říká, že by bylo dobré jim problém mají, a dodává, že obecně open-source vývojářů raději soutěžit na hodnotě proti lock-in. Je to také vypadá, pokud to bude dost velký problém, že Bushido zvážit některé změny.


Žádné komentáře:

Okomentovat