úterý 30. srpna 2011

Vědci sekvence DNA bakterií černá smrt, přiznat, že se mýlili

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/__EMSjTSpq0/scientists-sequence-black-death-bacteria-dna-admit-they-were-wrong.ars:

Bakterie se za černou smrt má velmi neobvyklou historii. Jeho předek je nenáročný půdní bakterie a aktuální kmeny Yersinia pestis ještě nakazí tisíce lidí ročně, ale již nezpůsobuje sadu děsivá symptomů spojených se středověkou ranami. Radikální rozdíly, ve skutečnosti vedla některé navrhnout, že jsme byli obviňování špatné bakterie. Nyní vědci získali DNA z některé z obětí moru v Londýně, a potvrdila, že Y. pestis vypadá, že je na vině. , Ale také naznačují, že sekvence kmeny bakterií dnes vidíme, se může lišit od těch, které hnaly se přes Evropu.

Co se mění půdní bakterie na lidský patogen? Jednou z klíčových událostí se zdá být skutečnost, že zvedl plasmid, krátký, kruhový kus DNA, které mohou být kopírovány odděleně od zbytku organismu DNA. V případě Y. pestis, že plasmid obsahuje tři klíčové geny: dva, které pomohly ho odrovnat konkurenčních bakterií, a třetí, který pomohl se manipulovat s lidskou systému srážení krve. Takže, když si stěžoval na možnost získat DNA z obětí moru, to je DNA Autoři se rozhodli zaměřit.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat