úterý 30. srpna 2011

BoltJS: další tajemství Piece Of Spartan Puzzle Facebooku?

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RNGQur7WBb0/:
Screen Shot 2011-08-29 at 4.37.09 PM

Po nepřetržitý proud informací v červnu, vše je klid na Facebook projektu před Spartan v posledních týdnech. Původně, alespoň někteří si mysleli, plán měl odhalit Spartan v červenci - ale to samozřejmě přišel a odešel. Je jistě možné, že nebudeme nic slyšet až F8, koncem září se. Ale jeden nový kousek informace upoutají naši pozornost a které by mohly souviset. Pozdrav BoltJS .

BoltJS je framework UI, která je buduje Facebook pro "pomáhat vývojářům vytvářet fantastické mobilní webové aplikace v HTML5 a Javascript," jak si můžete přečíst sami zde . Je psaný úplně v JavaScriptu a běží v prohlížeči, což znamená, žádný backend zpracování je nutné. A hádejte, kde zaměření projektu spočívá právě teď: mobilní prohlížeče WebKit - stejně jako projektu Spartan.

Zde je popis vlastních slov vývojáře Shane O'Sullivan z projektu GitHub stránku :

BoltJS je UI framework navržený Facebook být kompaktní, rychlý a výkonný. Je psaný úplně v JavaScriptu a běží v prohlížeči, potřebovat žádný server backend. Zatímco BoltJS mohou být použity v progresivní zvyšování přístupu, je primárně určen pro uživatelská rozhraní, které jsou postaveny především, ne-li úplně, v prohlížeči.

I když je cílem BoltJS projektu na podporu řady moderních prohlížečů jako rozumné, je v současné době zaměřena na podporu mobilního prohlížeče WebKit, se záměrem být co nejlepší vývojová platforma pro mobilní weby a aplikace HTML5.

O'Sullivan je softwarový inženýr v týmu Facebook klienta UI. Jiní autoři projektu jsou vůle Bailey, Vlad Kolesnikov, a Tom Occhino.

BoltJS je postaven na vrcholu Javelin, a hraje hezky s aktuální kód Facebook, O'Sullivan poznámky. Obsahuje také moduly, které používají CommonJS standard. Pro všechny ostatní technické podrobnosti, podívejte se na stránku GitHub dokumenty .

Ale tady je pár dalších zajímavých věcí o projektu. Za prvé, Facebook nezdá se, že bych řekl slovo o tom. Zeptal jsem se jich na to před několika hodinami po tam a zpět o něčem jiném. Tak daleko, Nada v reakci na toto. To není překvapivé vzhledem, co jsem řekl o BoltJS - a sice, že je to pořád chtěl být tajné.

I když v dokumentaci se bydlí na GitHub, je zdrojový kód nebyl uvolněn pro veřejnost dosud. Odkazy na této stránce na zip a soubory dehtu zdroj nefungují. Ale já jsem řekl, že BoltJS se již tajně licenci třetím stranám, které se připravují na odiv aplikace na platformě. Alespoň jeden z těchto třetích stran, je významným hráčem v prostoru spotřebitele web. Opět to zní hodně jako Spartan.

Také nalézt na GitHub je demo aplikace vytvořené pomocí BoltJS tzv. " Počasí App ". Pokud to vypadá povědomě, je to proto, že vlastníte iPhone. Je to v podstatě počasí App znovu vytvořen pomocí framework JavaScript. Stále si myslím, Facebook nemá v úmyslu bojovat s

Žádné komentáře:

Okomentovat