úterý 30. srpna 2011

LHCb detektoru způsobuje potíže supersymetrie teorii

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/NmY0fWDsXuM/lhcb-detector-causes-trouble-for-supersymmetry.ars:

Dva z univerzální detektory na LHC, ATLAS a CMS, mají tendenci udržet vysoký profil, jako jsou navrženy tak, aby mohli odhalit vše, co pochází z kolizí, Higgs, temné hmoty, nebo ještě něco exotického . LHCb je trochu specializovanější, jak je navržen speciálně pro sledování těch kolizí, které obsahují částice, které obsahuje dolní část quark (obecně, jsou tyto částice zvané mezony B). V dělání tak, to je chtěl poskytovat co nejpřesnější testovací řady předpovědi standardní model, test by měl ukázat, že selže, mohou poskytnout údaje o supersymetrie nebo mechanismus, který vysvětluje, proč je náš vesmír vyplněn hmotou a ne antihmoty.

Stejně jako u dalších dvou detektorů, kteří stojí za LHCb se dát dohromady své předběžné údaje pro jednání léto fyziky, a zatím, to vypadá dobře ver, detektor již poskytl nejpřesnější test některé vlastnosti standardního modelu. A zatím se ukazuje, bez úhony, což může znamenat špatné věci supersymetrie a pošlete teoretiků Zpět na rýsovacím prkně na naší hmoty / antihmoty asymetrie.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat