úterý 30. srpna 2011

Windows 8 Nové Explorer: Ten jde do 11

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/y6gKd71Q5ck/:
explorer

Stavební Windows 8 vývoji blog je zajímavý čtení na chvíli. Slyšení přímo od vývojářů, a když viděl, nefiltrované reakce ze strany uživatelů a středních DEVS je osvěžující, i když toto téma není příliš atraktivní ani nesouhlasím s jejich designem volby. V současné době je možná nejvíce extrémní příklad tohoto tak daleko. Diskuse o svých nových Windows 8 Správce souborů stojí za přečtení - ale je správce souborů stojí za to používat?

Nový pás karet rozhraní pro okně Průzkumníka se tak nepřehledně, různě velké knoflíky, štítky, vícedílné ikony a záložky, které jsem si stěží analyzovat to. Je to spíš jako zrcadlová síň, než úkol-orientované pracovní prostor. Je to opravdu nové, zjednodušené Windows?

Microsoft Zdá se, že bude v obou směrech najednou. S elegantním Metro rozhraní demoed na začátku tohoto roku , které tlačí na celou obrazovku, super-přírodní, gesto, navigační, že lidé očekávají do určité míry v tablets. Ale pod kapotou, to vypadá, že Windows je jen stále více a více ve stylu Windows. Napsal jsem nějaký čas zpátky, že Windows je Cadillac operačních systémů , a to se zdá, že podporu.

Ve stejné době, Apple se pohodlně pohybuje v jednom směru, a to, že je to lepší. UI změny Lion je sporně účinné a výkonné pro správu souborů prostě není prioritou. Nechci, aby moje osobní preference injekci do toho příliš mnoho, ale myslím, že je nesporné, že pro některé uživatele je to dobré, zatímco pro jiné je to frustrující a pult-intuitivní.

Ale je tu někdo, kdo si myslí, že toto poušti tlačítek je efektivní způsob, jak sdělit možnosti a současných opatřeních pro nezkušené uživatele? Debata o stuha se táhne už nějakou dobu, a opět, je to opravdu vypadá jako pro některé je to dobrý nápad, pro jiného ne tolik. Ale tento jeden konkrétní, spíše přelidněné. Je to hlavně kvůli tomu, jak společnost Microsoft navrhla pásky - to není omezení seskupených tlačítek myšlenka sama o sobě, což je něco, co vidím dobře provádí každý den na jiném místě. Podívejte se na pouhé množství šípů! Jen v horní části okna napočítám tři až deset dolů, jeden nahoru a dolů, čtyři vpravo a dva vlevo. U různých kontextech, váhy, grafiku, barvy a účely.

Měl bych dodat, ve spravedlnost, že tam jsou jiné odkazy ke skutečnému zlepšení, z nichž některé jsou podrobně popsány v blogu. Do dát přečíst, takže budete muset nějaký kontext části jsem kritizoval.

Dvě cesty

Výzkum se dělal na akce uživatele představuje jakýsi základní volby, která je názorně ukazuje rozdíl mezi Microsoft a Apple. Microsoft zjistil, že více než 85% uživatelů provádět nejběžnější činnosti (vyjmout, vložit, přejmenovat) se kontextové menu a klávesových zkratek. Pouze asi 10% používá příkazový řádek, a téměř žádné použít horní menu.

Co byste řekl jedno důležité ponaučení, je zde ohledně budoucího vývoje? K dispozici jsou dvě velmi odlišné interpretace dat.

Microsoft k závěru, že příkazový řádek je dostatečně využívána, protože to není dostatečně robustní, a po dalším šetření zjistili, že několik společných akcí bylo dokonce k nalezení zde. Hledají to, co potřebují doplnit. Řešení samozřejmě je napumpovat na příkazovém řádku, až se stane stejně použitelné. To znamená, že uvedení všech oblíbených příkaz tam, třídění a l

Žádné komentáře:

Okomentovat