sobota 16. července 2011

Příběh dvou zemí: prohlubující se propast mezi Silicon Valley a nezaměstnané Americe

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/osiV_R6lySw/:

Poznámka redakce: Host contributor Jon Bischke je zakladatelem RG Labs a poradce Altius vzdělání , Fatminds a Udemy . Můžete za ním @ jonbischke .

Jednalo se o nejlepší časy. Byl to nejhorší časy.

-Charles Dickens z Příběh dvou měst

Pro lidi, kteří tráví většinu dní během několika bloků tech start-up epicentra, jako je South Park v San Francisku, University Avenue v Palo Alto, nebo okres Flatiron v New Yorku, minulý týden pracovní místa zpráva musí být vytvořeny určité kognitivní disonance. Koneckonců, jsme v rozmachu / bublina ne? Je to opravdu těžké najmout dobré lidi, ne? Ale chvilku krok mimo světě vyspělých technologií a dramaticky odlišný obrázek se objeví o tom, co se děje v Americe.

Počet nezaměstnaných se zatmění 14000000 celostátně . Podzaměstnanost je příliš děsivá s U-6, vláda oficiální míra nedostatečného využití, roste na 16,2% v červnu z 15,8% v květnu . Ale nejhorší počet z nich by mohla být průměrná doba trvání pracovního poměru (doba, že průměrný nezaměstnaná osoba byla z práce), který má špičatý až 40. týdnu . Jako Wall Street článku v časopise tento týden uvedl , pokud jste promítnuta v těch, kteří už vypadli z trhu práce (a tedy nezapočítávají se počet nezaměstnaných), by se situace jeví ještě horší.

, Které nás přivedou k důležitou otázku: Pokud Silicon Valley (a jiné technické klastrů v celé zemi) péče? Koneckonců, pokud lidé v Nebrasce nebo v Central Valley v Kalifornii mají dost peněz na nákup virtuálních traktory mají tendenci své plodiny v Farmville, mělo by se tech se obávají, zda tito lidé dostávají zaplaceno, aby si práci v reálném světě ? Je to, co je nejlepší pro Silicon Valley také dobré pro Ameriku?

Na jedné straně prosperující tech sektor je majákem naděje pro Ameriku a možná jeden z zmenšující se množství věcí vedení země od sklouznutí z výsadní postavení předních světových ekonomických velmocí. Rychle rostoucí společnosti, jako je Facebook, Groupon a Twitter vytváření pracovních míst, přilákání zahraničních investic (viz Sarah Lacy článek " Jak nás všechny zmeškané Web 2.0 je "Netscape Moment ") a generovat obrovské množství bohatství pro zaměstnance a akcionáře, který koluje v celé ekonomice .

Navíc, řada technologických firem umožňují lidem po celé zemi, aby si vydělaly. Etsy umožňuje lidem kdekoli, jak vydělat peníze prodejem ručně vyráběné zboží. AirBnB umožňuje každému domu nebo bytu, aby se peníze pronájmu to. A ať už mluvíme o designu jako společenství 99designs , crowdsourcing platformách, jako CrowdFlower , outsourcing lokalit, jako je oDesk nebo řemeslník potravin na trhu, jako je Foodzie , tech-umožnil tržiště umožní milionům panenky

Žádné komentáře:

Okomentovat