sobota 16. července 2011

Elán! Larry Page volá "Soutěžící" (aka Facebook) pro nedostatek sociálních údajů přenositelnosti

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/9hs231VC5Lk/:

Na konci včerejšího Google příjmy volají , generální ředitel Larry Page se o velmi zajímavý komentář k přenášení dat, Google +, a konkurenti (aka Facebook). V hovoru, analytik zeptal Page co nejvíce závažné důvody, je přechod od stávajícího sociální platformy Google +, nebo v případě, že společnost vidí budoucnost, kdy lidé mohou být součástí mnoha sociálních sítí a platforem (parafrázoval na 57 minut známky volání).

Stránka s tímto prohlášením reagoval na + Google a přejít náklady: Jsme skutečně nadšeni o Google + zlepšení celkové společenské zkušenosti a dělat to více rád, jak byste sdílet v reálném životě. To je něco jiného než to, co je tam teď. Dostáváme nadšené kritiky za to. Lidé opravdu rádi budou moci sdílet s diskrétnější skupiny snadný více intuitivním způsobem. Je tu spousta magie zabudované do výrobku, který způsobuje, že ... Google jako společnost věří uživatele vlastnit jejich vlastní data a budou moci snadno pohybovat to z Google. Někteří z našich konkurentů nevěří v to. Myslíme si, že uživatelé budou nakonec přejít na služby, které jsou v jejich nejlepším zájmu a které fungují velmi dobře pro ně.

Je zřejmé, že strana se odkazuje na Facebook ve svém prohlášení výše, které jsou notoricky uber-ochrannou (na hranici omezující) po exportu dat z jeho sítě do klientů, jako je Gmail. A už delší dobu, data přenositelnost byl prudký boj mezi Google a Facebook.

Facebook nedávno zablokovala počet kontaktních vyvážejících nástroje, které byly zaměřeny na data ze sociálních sítí pro import do jiných služeb (např. Google +). A jak bychom mohli zapomenout na neslavný Facebook, Google tam a zpět přes sdílení kontaktů.

V loňském roce Google začal blokovat Facebook API přístup ke stažení Google kontakty. Facebook hacknutý cestu kolem toho , a Google následně vydala prohlášení, že oni byli "zklamáni" . Facebook Platform inženýr Mike Vernal pak odpověděla na připomínky jedné z našich blogu o facku bojovat, bránit Facebook politiky a nazývat to "konzistentní". Krátce poté, nové chromované rozšíření bylo to, že vám umožnilo skřípání Facebook kontaktní údaje na Gmail blokován Google .

Klíčovou součástí toho všeho je vzájemnost , pocit, že Google, protože poskytují možnost exportovat Gmail kontaktní údaje na Facebook, Facebook by měl umožnit uživatelům Gmailu , aby učinili totéž. A nemají.

S Google +, vyhledávací gigant nabízí datové osvobození produkt s názvem Google vytáhnout , což vám dává možnost stáhnout všechny své údaje z profilu, tok dat, fotky z Picassa, Buzz data, kruhy a kontakty. Můžete si jej stáhnout a dělat, co chcete s daty.

Facebook vám také umožní stáhnout zip soubor fotografií, seznamy přátel, zprávy a stěny příspěvky, ale to není ve formátu třetího pa

Žádné komentáře:

Okomentovat