úterý 28. prosince 2010

Výzkumníci vytvářejí ultra-rychlý "1, 000 jádro 'procesor, Intel také hračky s myšlenkou

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/28/researchers-create-ultra-fast-1-000-core-processor-intel-also/:
Už jsme viděli oblasti programovatelných hradlových polí (nebo FPGA ) slouží k vytvoření energeticky účinné superpočítače , ale skupina výzkumníků z University of Glasgow pod vedením Dr. Wima Vanderbauwhede teď říkat, že oni mají "skutečně" vytvořil 1.000 jádro procesoru na technologii. Chcete-li se, že výzkumníci divvied až miliony tranzistorů v FPGA obvodů do 1000 mini-, které jsou každý schopný zpracovat své vlastní pokyny - což, zatímco ještě důkaz pojetí, se už ukázala být asi dvacetkrát rychlejší než "moderní počítače" v některých časných testů. Zajímavé je, že Intel byl rovněž uvažoval o myšlence 1.000 core procesor v poslední době, s Timothy Mattson společnosti Mikroprocesorová Technology Laboratory říká, že takový procesor je "možné". On se odkazuje na-čip Intel Single Cloud počítač (nebo SCC , zobrazený zde), která v současné době balení neuvěřitelných 48 jader, ale mohlo by "teoreticky" měřítku až 1000 žil. On dělá si však uvědomit, že existuje celá řada dalších komplikujících faktorů, které by mohly omezit počet jader, které jsou skutečně užitečné - a sice, Amdahl právo (viz níže) - ale on říká, že Intel je "hledá velmi těžko u řadu aplikací, které mohou vyžadovat, aby skutečně mnoha jádry. "

[Díky, Andrew]

Výzkumníci vytvářejí ultra-rychlý "1, 000 jádro 'procesor, Intel také hračky s myšlenkou původně objevila na Engadget na út. 28 prosinec 2010 14:21:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje Daily Mail , UKPA , ZD Čistá | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat