středa 19. ledna 2011

Nanometrů lana cop sebe, ještě malá námořníci potřeba svázat drobné uzly

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/01/19/nanoscale-ropes-braid-themselves-tiny-sailors-needed-to-tie-tin/:
Nanometrů lana cop sami, drobné námořníci potřeba svázat drobné uzly
I když možná není až tak užitečný jako ručníky, lana by užitečné věci mají. S nimi se můžete připojit k jiným věcem věci, a dobře, to je opravdu jejich primární využití. Ale co když ty věci jsou malé? Opravdu malý. Musíte nanoropes toho druhu, vytvořený na molekulární slévárna, prýmky, které měří pouhých 600 nanometrů v průměru. List papíru? Asi 100.000 nanometrů tlustý. Možná ještě zajímavější než jejich stupnice je, jak byly postaveny, tvoří polypeptoids, že self-se shromáždit do vinutí dvojšroubovice vidíte výše. Možné využití? Právě teď je to součástí pokusů o vytvoření složitější nanometrů struktury, ale my jsme mohli vidět zcela bytí, víš, svázat drobné věci dohromady.

Nanometrů lana cop sami, drobné námořníci ještě potřeba svázat drobné uzly původně objevila na Engadget na st. 19 leden 2011 11:58:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje PhysOrg | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat