čtvrtek 1. září 2011

Hlídací pes životního prostředí Zpráva vyzývá Apple úkol pro porušení dodavatele

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/QFyXmBRGg0g/:
logo

Stále hrozivou otázkou nákladů na okolní globalizované výroby jeví hrozící opět ostře kritickou zprávu o čínských dodavatelů Apple zisky viditelnost. Ve zprávě, o ekologické nevládní organizace Institut pro veřejné a záležitosti životního prostředí ( IPE ), je pokračování na jiné vydali v lednu pod názvem "Odvrácená strana Apple." Se zlověstným názvem je jasné, jaká je jejich záměrem je, a když tam je určitý sklon k prezentaci, zvýrazněné údaje jsou příliš nápadný ignorovat.

Psal jsem o naší vědomé rezignace na morální odpovědnost za naše nákupy ( Náš velký hřích ), ale IPE zprávy vzkřísí otázka společenské odpovědnosti v době zvyšování transparentnosti.

Měli bychom a můžeme, držte Apple a jiní mají rád to, aby účet za přestupky těch, s nimiž se obchoduje?


Zde si můžete stáhnout zprávy v angličtině a čínštině tady , jsem si také, vloženo v dolní části příspěvku.

Za prvé, musí uznat, jasné: že tato zpráva bude obsahovat za účelem odhalení, nechci říct, pomlouvat, Apple a jeho dodavatelé konkrétně zveřejňování informací nepravděpodobné, že by se zveřejnit žádné ze zúčastněných stran, jako jsou zdravotní problémy žáků vedle některých továren. Je také třeba říci, že vybraný porušování nejsou exkluzivní pro Apple, Foxconn, nebo v Číně. Zpráva je upřímný k tomuto a uvede důvody, proč jsou vyčleněním Apple.

Ne, že nemůžeme myslet na dobrý důvod na vlastní pro vyšší úroveň kontroly: jak možná svět je největší a nejvlivnější elektronická společnost, Apple je přirozeným cílem dozoru v odvětví a reformátorů. Navíc v politice omezeného zveřejnění je špatně přizpůsoben době, kdy informace, chce být volný, i když je třeba sledovat, pasti, a vypuštěna do volné přírody.

Tato zpráva stojí za přečtení všem zájemcům o toto téma, nebo někdo zvědavý na podmínkách prostředí kolem čínských továrnách. Nemyslím si, že existuje mnoho lidí, kteří si představit, zářící ráj s šumivým-clean továrny chrlit iPhone etické a recyklování odpadu do inspirativní sochy, ale je hezké si o realitě tu a tam bez ohledu na to. Pokud jste ve spěchu, stačí si přečíst "Shrnutí", z níž cituji (selektivně):

Apple systematicky nedokázal zodpovědět všechny dotazy týkající se jejich dodavatelského řetězce
životního prostředí porušování lidských práv.

Zjistili jsme, z tohoto šetření, že množství nebezpečných odpadů vyprodukovaných v podezření, Apple Inc dodavatelů bylo zvláště velké a některé se nepodařilo správně zbavit svých nebezpečných odpadů.

Z těchto dvou šetření, koalice se objevil více než 27 podezřelých dodavatelů Apple, které mají problémy životního prostředí. Nicméně, v '2011 zprávě dodavatele odpovědnosti "publikované Apple, kde byly objeveny z porušování základních 36 kontrol, nebyl jediný porušení založené na znečištění životního prostředí. Veřejnost nemá žádnou možnost zjistit, v případě Apple je dokonce vědomi těchto problémů.

Zpráva pokračuje s dokumentací svých a další "vyšetřování na životní prostředí specifické problémy nedostatečné regulace a zveřejňování. Náklady na velké průmyslu (např. znečištění, poškození, atd.), je známá již po staletí, samozřejmě, ale přísné šetření na místě se objeví věci, které by se dalo očekávat od auditu společnosti Apple. Některé údaje jsou neoficiální, ale hodně z toho je t

Žádné komentáře:

Okomentovat