úterý 6. září 2011

Bude Windows Phone aplikace běží na Windows 8?

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ofXm7qsPnEw/:
windows8screen

Když se podíváte na kombinaci 70 procent podílu na trhu smartphone s OS Android a Apple v USA ve srovnání s Microsoft žalostný a snižujícího 6 procent, zdá se, jako že je konec hry dříve, než opravdu začala pro Windows Phone. Windows Phone je slušný mobilní OS, dokonce i slibně , ale zatím se nepodařilo zachytit srdcích a myslích vývojářů a spotřebitelů. Microsoft může udělat cokoliv, aby změnu, která bude zahrnovat i vázání Windows Phone pevněji k jeho další desktopový operační systém, Windows 8?

Existují určité indicie, že to je přesně to, co Microsoft se chystá udělat. Když jsme poprvé viděli náhled videa z Windows 8, s jeho dotek a dlaždice rozhraní , lidé si mysleli, okamžitě Windows Phone, který má velmi podobné rozhraní hledáte. Místo toho, aby aplikace ikon, oba používají dlaždice, které mohou zobrazovat data a obrázky ze základní aplikace, aniž by je otevřeli. Panely se stávají přístrojové desce zobrazení dat v reálném čase za každou aplikaci.

Windows Phone a Windows 8 jsou dva oddělené operační systémy. Ale co když se Microsoft opravdu snadné pro Windows Mobile aplikace spouštět na PC Windows 8? Právě teď se většina mobilních aplikací pro Android nebo Apple iOS zařízení žijí ve svém vlastním světě, oddělené od pracovního stolu (portování aplikací z OS X IOS je možné, ale nezdá se, že je velmi populární praxe). Odkaz na desktop je dnes obvykle provádí přes webové rozhraní. Pokud systém Windows Mobile Apps byl protějšky na ploše synchronizovat a představila se jako aplikace Windows 8 dlaždice, které by mohly dát Windows phone výhodu v současné době chybí v jeho soupeři. Také by bylo v souladu s klasickým Microsoft objetí a rozšířit strategii, přičemž využívá své dominance plochy rozšířit do dalších oblastí. Tato strategie již nemusí fungovat v post-éře PC, ale je to pořád stojí za to vyzkoušet.

Budeme pravděpodobně svědky vše přijít spolu s Windows Phone 8 a Microsoft nadcházející Developer framework pro Windows 8 s názvem "Jupiter". Stejně jako bůh Apollo bylo slunce Jupiter, tak příliš je Windows Mobile 8 (kódové označení Apollo) v souvislosti s Windows 8. Jako naše vlastní Sarah Perez píše o Jupiter :

Jupiter může skončit "one framework" vládne všem. To znamená, že by bylo možné do přístavu tisíce Telefon aplikací Windows již napsal v Silverlightu pro Windows 8 jednoduše tím, že opakované používání stávajícího kódu a dělat malé vylepšení. Nebo snad dokonce žádné vylepšení. (Tato část je stále nejasný). Pokud ano, jednalo by se o technickou výhodu pro vývojáře budovy pro Windows Phone 8 (s kódovým označením "Apollo" Mimochodem, syn "Jupiter") nebo Windows 8.

Jak jsem uvedl výše, i když tato strategie je úspěšná při vytváření tuny cool platformy mobilního PC aplikace, není jasné, že bude stačit, aby se rozdíl pro Windows Phone. Ale rozhodně to ukazuje na mobilní a desktop světy sbližují v nepříliš vzdálené budoucnosti, a ne pouze na Windows. Všechny mobilní aplikace by měly být k dispozici v nějaké formě na ploše. Ne úplně stejné aplikace, samozřejmě, protože mobilní aplikace jsou postaveny pro dotykové rozhraní, místo a využít telefonu hardw

Žádné komentáře:

Okomentovat