pondělí 1. srpna 2011

Jak mosasaurs sklouzl do moře

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/xM4zpSqk0Zs/how-mosasaurs-slid-into-the-sea.ars:

Od začátku roku 1980, příběh o tom, jak velryb vstoupil do moře, se stala jedním z nejslavnějších ze všech evolučních přechodů. Pakicetus, Ambulocetus, Rodhocetus, a mnoho, mnoho dalších, tyto fosilní velryby se nohy krásně ukazuje, jak suchozemských savců se stal přizpůsobené k životu na moři. Ale mezi 50 až 40 milionů let nebo tak dávno, velryby se jen tak přes přechod, který mnoho jiných skupin obratlovců prošly dříve. Nebyli první obratlovci, vrátit se do moře, ani oni byli poslední, a papíru, nedávno zveřejněné v Paleobiology paleontologists Johan Lindgren, Michael Polcyn a Bruce Young sledoval historii toho, jak velmi odlišné skupiny zvířat dostalo jejich moře nohy.

Mosasaurs byly hrozivé oceánské predátory. Vezměte Komodo Dragon, dal ploutve na to, a v některých případech, vyhodit do povětří, až je to více než 40 metrů dlouhý a budete mít nějakou představu o tom, co tyto křídové mořské ještěrky byly podobně. Jejich zkameněliny, roztahování přes 27 miliónů let-je také poměrně dobře známá, a tak poskytované mosasaurs Lindgren a jeho kolegové s dobrou příležitost vidět, jak tato zvláštní zvířata se vyvinula.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat