pondělí 1. srpna 2011

Jak hádce s Hawking navrhl, vesmír je hologram

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/FnlozKp26AQ/how-an-argument-with-hawking-suggested-the-universe-is-a-hologram.ars:

Zastánci teorie strun Zdá se, že si myslí, že může poskytnout více elegantní popis vesmíru přidáním další dimenze. Ale některé ostatní teoretici si myslí, že našli způsob, jak zobrazit vesmíru jako s jedním méně rozměr. Práce pramenil z dlouhé hádce s Stephen Hawking o povaze černých děr, který byl nakonec vyřešen tím, uvědomění si, že horizont událostí by mohly působit jako hologram, uchování informací o materiálu, který je nasáván dovnitř dostali. Stejný druh matematiky, jak se ukázalo, může vlastně popisovat každý bod ve vesmíru, což znamená, že veškerý obsah vesmíru lze vnímat jako obrovský hologram, jeden, který je umístěn na povrchu, co dvojrozměrné podobě bude uzavřete jej.

To byl předpoklad panel na letošní letní festival světové vědy, který popisoval, jak se vyvinula myšlenka, jak by se mohlo vztahovat na vesmír jako celek, a jak byli zapojeni do jeho rozvoje.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat