pondělí 17. ledna 2011

Princeton studie ukazuje, že jednoduché písma dělat věci těžší zapamatovat

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/01/17/princeton-study-shows-that-easy-fonts-make-things-harder-to-reme/:
Princeton studie ukazuje, že jednoduché písma na e-reader ztěžují si vzpomenout, co čteš
Kliknutím si cestu přes Ulysses a mají tvrdý čas si pamatovat jen to, co je to Bloom snědl k snídani nebo, opravdu, jen to, co on dělal na pláži? Neobviňujte James Joyce, vinu si Kindle ! Studie Princeton s názvem "štěstí přeje tučně (a Kurzíva)" (jejich důraz) ukázal, že čtenáři uchovávat informace spolehlivěji, když jsou napadena s tak-zvané "disfluent" písma (jako vrchol jeden nahoře). To vše je tváří v tvář víře, že snadno čitelný text je snadnější si pamatovat, a měly by dát typografické titány něco jiného k zamyšlení při umísťování textu na stránku znak po znaku.

A teď, co to má co dělat s e-čtenáři? Většina z nich jsou přilepená standardní fonty, které nelze změnit, a spadá přímo v "plynule" kategorie - oni jsou tak snadno čitelné váš mozek točí dolů. Řešením je samozřejmě přidat další a širší podpora písem na zařízení, něco, co bychom rádi viděli bez ohledu na vědeckou hodnotu. Do té přichází předat pokusit zorganizovat svůj Kindle v podivných úhlech nebo mžoural. Možná, že vám pomůže. Nebo, mohl by si dát dolů Proust a vyzvednout nějaké Clancy.

Princeton studie ukazuje, že jednoduché písma dělat věci těžší na paměti, původně objevila na Engadget na po. 17 leden 2011 15:24:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Daily Mail | zdroje Poznání | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat