pondělí 27. prosince 2010

Starověký zvukoví inženýři používají štuky, drogy a rock architekturu a zmást diváky

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/26/ancient-acoustic-engineers-used-stucco-drugs-and-architecture/:
Je to vždycky legrace, když vědci objevit nové věci o opravdu staré kultury, zvláště když to má co do činění s dobýváním divný a houpací ven. Nedávný výzkum naznačuje, chrámy, postavené kolem roku 600 nl v Palenque, Mexiko byly navrženy s promítací místnosti, že střílel zvuk hlasy a nástroje 300 stop daleko pomocí štukové-povlaků. 1600 rok před tím, v peruánských Andách, pre-Incan společnost v Chavín byla budovat děsivé Galerie labyrinty hrát "podivné akustické triky", během kultu zasvěcení: zvíře-jako řev z rohů, matoucí ozvěny, a možná dokonce i pěvecké sbory určené k výrobě otherworldly účinky. A to vše zatímco chudí inductees byli krmeni psychedelický San Pedro kaktusy. Jejda! Do určité míry je to všechno spekulace, ale můžeme říct, že když jsme byli starověký kněží s tímto druhem zařízení máme k dispozici my bychom se používat to na mysli-kontrolní účely příliš. Jen proto, že!

[Foto adaptoval od Jenny Pansing na flickr ]

Starověký zvukoví inženýři používají štuky, drogy a rock architekturu a zmást diváky původně objevila na Engadget na ne. 26 prosinec 2010 23:05:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink The Daily Swarm | zdroje National Geographic | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat