sobota 1. října 2011

Nákup Yahoo je ne-třeba přemýšlet Pro Alibaba

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/CT_ZpsoWn_A/:
Screen Shot 2011-09-30 at 6.29.53 PM

Dnes v Číně 2,0 konferenci na Stanford, Alibaba skupiny je Jack Ma odpověděl na otázku, ukázal na koupi Yahoo se, "Máme velký zájem o Yahoo. Naše skupina Alibaba je důležité, aby Yahoo a Yahoo jsou pro nás důležité ... všechny seriózní zájem o Yahoo mluvili s námi. "

Ty "seriózní", s největší pravděpodobností patří skupině Alibaba investor Silver Lake Partners, Microsoft a Andreesen Horowitz, kteří se všichni údajně oslovili radě Yahoo.

Ma je ​​zájem dost jiskřit spotřebitelů a zájem akcionářů Yahoo? "Veškeré úrokové [je] vítáme," uvedl jeden akcionář řekl mi, "ale máma má skutečnou chytrost."

Na povrchu Ma je ​​určitě typ, který CEO Yahoo potřebuje po Bartz, diplomatické, mazaný, a muž (relativně) pár slov. Bylo by však dohoda smysl finančně?

Alibaba Group poslední finanční prostředky ze Silver Lake je oceněn na $ 32 miliard, zatímco Yahoo je na 16 miliardový trh zemědělské politiky. S 40% podíl v Yahoo Alibaba skupině v hodnotě 12,8 miliardy dolarů, vypadá to, že 80% z hodnoty společnosti je založena na asijských aktiv. Ma se zjevně najevo , že by chtěl odkoupit Yahoo podíl ve své vlastní společnosti, a teď si za výhodnou suterénu 3 miliardy dolarů prémiové se stovkami miliónů uživatelů v USA hodil na vyvážení.

Je zbytek Yahoo hodnotě 3 miliard dolarů? Pravděpodobně. Ma Plus má další motivaci ke koupi Yahoo, protože dostat všechny tyto akcie zpět osvobodí ho z jeho největších Albatros akcionářem. Je to ne přemýšlet o Alibaba.

By správní rady Yahoo vzít nabídku od Ma? To se teprve uvidí, jak vztah mezi oběma společnostmi byla notoricky napjaté, v poslední době trpí kvůli obvinění z nekalé hry ze strany Yahoo, kdy Ma převodu vlastnictví Alipay do samostatné firmy.

Sentiment mezi bývalými zaměstnanci Yahoo jsem mluvil se zdá být, že Yahoo je tak dysfunkční, že nevidí nic takového neděje. A pak je tu stigma, obecná myšlenka je prodat někomu, že jste hrdý, jako je Google a Microsoft, a ne někoho, kdo jste byli zvyklí vlastní. Kulturní fit mezi čínskými a americkými společnostmi je také docela nepříjemné, protože Sarah Lacy byla dokumentována komplexně.

Přes toto, mnoho akcionářů jsou jen doufat, že za slušnou cenu opustit své dlouho-držel pozice, a Ma mohou být společnosti jedinou nadějí na přežití nedotčená, protože je zájem o Yahoo v plném rozsahu . To je překvapivé: Yahoo je typ společnosti, který Richard Gere v Pretty Woman by koupil, a pak rozdělit - jednotlivé kusy jsou cennější než součet částí.

Související: dívat se na jeho YHOO Ticker na Yahoo Finance je jen depresivní.

Obrázek: Mick Orlosky


Žádné komentáře:

Okomentovat