sobota 1. října 2011

Další podrobnosti o MIT "Umělé Leaf" (a video)

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/jplACvR0VxU/:
20110929082446-1

V březnu jsme slyšeli o průlom z MIT: "umělý list" , který produkuje čistý kyslík a vodík, poháněné výhradně sluneční světlo. Tato technologie byla popsána ve včerejší vydání Science, a tým vydal video s jedním z přístrojů v akci.

Říkám zařízení, ale je to opravdu více materiálu. Neexistují žádné pohyblivé části a nemá Zvolit tvar nebo velikost. List je polovodičové křemíkové, potažený na jedné straně speciální katalyzátor kobaltu, byl objeven v rámci projektu je Daniel Nocera v roce 2008, a na druhé straně se nikl-molybden-zinkové slitiny. Sluneční světlo vytváří proud v křemíku a katalyzátor působí molekuly vody rozdělit do plynného H 2 a O 2, které zvýší off v bublinách z opačných stranách listu.

Podívejte se na video. Není to zvláštní vzrušující, ale to vám dává představu o tom, jaký směnný kurz mluvíme o:

Plyny mohou být izolovány a uloženy v palivových článcích, které by mohly dodávat energii později a vyrábět čistou vodu jako výfuk.

Nocera a několik dalších výzkumníků založil společnost, ne. Catalytix , aby mohli nezávisle výzkumu, platí, a tržní umělé listy a v loňském roce zvýšil 9,5 milionů dolarů z Tata a dalších investorů.

List-jako tvarový faktor lze snadno demonstrovat na lidském měřítku, ale není důvod, proč "listy", nemůže být ani mikroskopické enormní. Různé případy použití vyžaduje hodně výzkumu a testování, nicméně, který je pravděpodobně to, co ne. Catalytix pracuje na v současné době. To a zjišťuje, co do činění s extra protony proces vytváří. Oni si představit banky z těchto věcí napájení domů a společenství, a ukládání nadměrné v nádržích na prodej nebo mimořádné události.

Je tu více informací na stránce Aktuality MPO , a pokud jste vědecky smýšlející (a přihlaste se do časopisů), různé dokumenty uvedené v ned Catalytix na tech stránky .

[Kredit: Dominick Reuter]



Žádné komentáře:

Okomentovat