pondělí 29. srpna 2011

Unredacted Wikileaks kabely dispozici on-line? Pravděpodobně, depresivně

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/TBC-anrv7EI/:
blood

"Zvířata venku se díval z prasete na člověka az člověka na prase a od prasete na člověka opět. Ale už to bylo nemožné říci, který je který" - George Orwell, Farma zvířat

" Leck uBigpoint Wikileaks ". Titulek v německy mluvících zprávy týdeníku Der Freitag, popsal ironie s germánskou Účinnost: " Netěsnost Wikileaks ".

V příběhu, zveřejněné v pátek, editor Steffen Kraft tvrdí, že našel on-line "heslem CSV file" obsahující 1,73 GB. cache zcela unredacted diplomatických kabelů pocházejících z Wikileaks. Podle Kraft, heslo pro soubor je také snadné najít.

Ve stejný den, Wikileaks dumpingové velké množství kabelů on-line, a požádala své stoupence, aby jim pomůže protřídit. Kopie souborů byly v držení zpravodajských organizací, jako je Guardian, New York Times a Reuters několik měsíců, ale toto je poprvé, kdy dokumenty byly zpřístupněny veřejnosti. Vydání přišel, říká šéf zrádce Julian Assange, protože média ztratila zájem o diplomatické odhalení dosud nehlášených. ( Cynik by mohl usoudit, že Assange - kdo zůstává v domácím vězení ve Velké Británii až do vydání na sexuální obvinění z napadení - se obává, že média ztratila zájem o něj.)

Ale dokument nalezený Der Freitag nejsou oficiální Wikileaks soubory, které byly částečně redigovány odstranit jména nechráněných zdrojů. Spíše to obsahuje tisíce unredacted stránek s "jmenoval jinak identifikovatelný" informátoři "a" podezřelé agenti zpravodajských služeb, "z Izraele, Jordánska, Íránu a Afghánistánu."

Je důležité zdůraznit, že Der Freitag zatím nepublikoval hmatatelné důkazy, že unredacted soubor vůbec existuje. Ale podle Kraft, nalezených dokumentů obsahuje mnoho které byly již dříve zveřejněny v cenzurované podobě. A aby bylo jasné, Der Freitag není jen nějaký tulák German papíru: mají syndication zabývat Guardian (erst, zatímco Wikileaks partnera), což je vysoce nepravděpodobné, že si vymyslí příběh z celé látky. (Aktualizace: Der Spiegel potvrdil existenci souboru - viz níže pro více.)

Takže, pokud unreadacted soubory si našly cestu k dispozici on-line, co jsme si o tom? Kraft je jasně vyplývá, že soubory mohou být unikly do Assanage je oblouk-nemesis (a bývalý kolega), Daniel Domscheit-Berg z OpenLeaks . Počátkem tohoto týdne se prohlašoval , že zničil tisíce nezveřejněných dokumentů před odjezdem Wikileaks a on dělal žádné tajemství z jeho nenávist k jeho starý kamarád (Psal jsem již o jeho špinavých proti Assange monografie ). Jistě, spolu se zaměstnanci ve Guardian, New York Times, a některé z rostoucího počtu Wikileaks "současných a bývalých hlavních mediálních partnerů, Domscheit-Berg

Žádné komentáře:

Okomentovat