úterý 31. května 2011

NASA nový chladicí čerpadlo nepotřebuje pohyblivých částí, nastaveno na chill out ve vesmíru příští měsíc

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/05/31/nasas-new-cooling-pump-doesnt-need-moving-parts-set-to-chill/:
Je to docela snadné, vychladnout přehřátí stolního počítače s extra fanoušek, ale to, co máte dělat, když tam žádný vzduch? To je překážka NASA 's inženýři doufají, že se jasné, s novým prototypem čerpadlo, že agentura představila minulý týden. Malíček-klížil nástroje, se spoléhá na technologie známé jako electrohydrodynamic (EHD)-na základě teplotní kontroly, který používá elektrické pole k podání chladiva přes malé otvory na tepelné studený talíř, před přechodem extra teplo do radiátoru a šíří daleko od jakékoliv teplotě-citlivé oblasti. Bez pohyblivých částí, lehký chladič využívá jen zhruba polovina watt energie a může být dimenzován tak, aby práce s malými elektrickými komponenty nebo lab-on-a-chip zařízení. Náročným úkolem je zajistit, aby čerpadlo může přežít vibrace startu rakety, i když NASA bude dát to do testu během mise rakety 9. června a v roce 2013, kdy EHD tepelné studený talíř bude kladen na Mezinárodní vesmírné stanice . Začněte odpočítávání času a výbuch v minulosti přestávka na úplnou tiskovou zprávu.

[Díky, Kevin]

Pokračovat ve čtení NASA nový chladicí čerpadlo nepotřebuje pohyblivých částí, nastaveno na chill out ve vesmíru příští měsíc

NASA nový chladicí čerpadlo nepotřebuje pohyblivých částí, nastaveno na chill out ve vesmíru příští měsíc původně objevila na Engadget na út. 31.květen 2011 02:17:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat