středa 26. ledna 2011

Německý robot rukou bere výprask, zřejmě pořád tikají (video)

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2011/01/25/german-robot-hand-takes-a-licking-apparently-keeps-on-ticking/:
Sadisty v německé Aerospace Center je (DLR) Ústav robotiky a mechatroniky jsou předvádějí své nejnovější vývoj v antropomorfních přídavky : robotické ruky, která může trvat výprask od baseballovou pálku a ještě vám prostřední prst (nebo palcem-up, Předpokládáme). Výzkumníci očividně určen končetiny fungují jako jediný může lidská ruka, a zdá se, že jsem udělal slušnou práci: je to jen pět nezávisle fungující prstů, sportovní 19 stupňů volnosti (jeden méně, než skutečné řešení), a může dokonce lapat je falangy - ach ne, že ne! Je to také dostal schopnost vyvinout sílu 30 newtons z jeho ruky. Takže to, co dělá to tak odolné? Robo-ruka má vestavěný webový z 38 šlach, které mu umožňují přizpůsobit své tuhosti za různých okolností: o krok dál, jeho tvůrci říkají, z tuhé přívěsky z minulosti. Je tu video z ruky při bití po skoku, ale upřímně řečeno, my bychom raději viděli, co se stane, když bojuje za ruku zpět.

Pokračovat ve čtení německých robot rukou bere výprask, zřejmě pořád tikají (video)

Německý robot rukou bere výprask, zřejmě pořád tikají (video) původně objevila na Engadget na út. 25 leden 2011 19:58:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink io9 | zdroje IEEE Spectrum | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat