čtvrtek 9. prosince 2010

Uhlíkových nanotrubek běžet do kouzelné polymer, stát 'tvrdší než Kevlar'

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/09/carbon-nanotubes-run-into-magical-polymer-become-tougher-than/:
Stejně jako graphene , uhlíkové nanotrubice Zdá se, že udeří na plné obrátky v laboratoři. Samozřejmě, můžeme počítat na jedné straně prstu, kolik instancí jsme viděli dělat rozdíl v "reálném světě", ale my se nevzdáváme naděje ještě ne. Výzkumníci z univerzity kádr přišli společně řešit jeden z nejvíce otravných problémů při jednání s uhlíkových nanotrubic - v předchozích studiích, svazování těchto trubek vedlo k výraznému poklesu pevnosti, což vedlo k hojným výlev slzy. Ale díky novému přístupu, který míchá v nepopsatelný polymer, už se jim podařilo vykouzlit "vysoce výkonná vlákna, která je pozoruhodně tvrdé, silné a odolné proti selhání." Přesněji řečeno, je výsledný materiál řekl, aby byl "tužší než Kevlar, což znamená, že má vyšší schopnost absorbovat energii bez přerušení." Pozoruhodně, tento materiál není silnější než Kevlar, jak je to odpor k selhání není úplně až na šňupací tabák, ale můžete se vsadit, guru pracujících na tomto neskončí, dokud to je. A pak, přátelé, budeme mít oficiálně přijel do budoucnosti.

Uhlíkových nanotrubek běžet do kouzelné polymer, stát 'tvrdší než Kevlar' původně objevila na Engadget na Čt. 09.12.2010 00:57:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Gizmag | zdroje Northwestern | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat