neděle 9. října 2011

KickSat: Odeslat Tiny DIY satelitů do vesmíru

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/2iHICs-VGvc/:
Earth+Sprites

Ground Control na hlavní jste: za pouhých 300 dolarů si také můžete odeslat satelit do vesmíru. Jak? No, mladý muž z Ithaca, New York (to je soutěsky) plánuje odeslání krabice malé, samostatné, solární rádiových vysílačů do vesmíru - asi 300 ve všech - a sledovat je, jak se přenášet z blízké oběžné dráhy. Jako vraždu malý prostor zazpívá, Sprite družice nahlédnout jejich umístění a - za $ 300, své iniciály - jak oni obíhají planety.

Na stránkách projektu:

Skřítci jsou o velikosti několika poštovních známek, ale solární články, radiový vysílač, a mikroprocesor (malý počítač) s pamětí a senzory - mnoho možností větší kosmické lodi by mohl být jen ubývá. Tato první verze nemůže dělat mnohem víc, než předat své jméno a několik kousků dat - myslet na to, jak se scvrklý Sputnik - ale budoucí verze by mohly zahrnovat jakýkoliv typ snímače, který bude odpovídat od teploměrů do kamer.

Jakmile se satelity na oběžné dráze amatérské rádio operátory, bude sledovat je pomocí projektu Genso . Tito malí kluci mají pouze základní funkce hned, ale tvůrce chce přidat teploměrů a dalších čidel v příští generaci.

Projekt Kickstarter bude financovat na $ 30.000 a je tu stále cesta. Nicméně, to může být za to, pokud chcete létat svůj vlastní Sputnik.

Stránka projektu



Žádné komentáře:

Okomentovat