neděle 9. října 2011

Apple 1.000 inženýrů pracujících na čipy pro post-PC éra

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/giiGD0CkQ-g/:
one-more-thing

Jak jsme uvažovat, co se stane s Apple Steve Jobs, aniž jsem se vracet k rozhovoru, který jsem měl před několika týdny s veteránem Silicon Valley CEO, kteří věděli práce. To bylo krátce poté, co se práce rezignoval na funkci generálního ředitele společnosti Apple. Dostali jsme se mluvit o tom, proč Apple je tak dobré postavení v post-éře PC, a to výkonný zaměřil na něco, co nechcete slyšet příliš často. "Steve Jobs řekl mi, že má 1000 inženýrů pracuje na čipy," řekl. "Získání nízkou spotřebu a menší je klíčem ke všemu."

Číslo bylo zarážející, když jsem poprvé slyšel to. Věděl jsem, že Apple začal stavět svůj vlastní tým čipů v roce 2009, ale napadlo, že muselo být několik stovek lidí maximálně, a to 5 procent non-prodejní síly společnosti Apple. (Apple zaměstnává více než 50.000 lidí po celém světě, 30.000 z nich ve svých obchodech). Apple začal navrhovat své vlastní čipy Intel a AMD, protože byl ještě uvízl v éře PC. Apple potřebuje čipy, které jsou natolik silné, ale také velmi nízkou spotřebu.

Životnost baterie je jednou z nejdůležitějších vlastností mobilních zařízení. Apple je nejnovější procesor A5, která se poprvé objevila v iPad 2 , bude nyní moci iPhone 4S stejně. Nejen, že je A5 dvakrát rychlejší než A4 v současné iPhone 4, ale je to trochu zlepší výdrž baterie s 8 hodin hovoru (oproti 7 hodin).

Nejen, že Apple procesory extrémně energeticky úsporný, ale Apple je také odstranění pevné disky ze svých produktů, a nahrazovat je flash paměťové čipy. Není to jen iPhone a iPad, MacBook Air paměti je i blesk. Všechny produkty společnosti Apple se pohybují v tomto směru. Když se spojí tyto dvě zásadní změny v křemíkových úrovni, "form factor už se stává problém," vysvětlil generální ředitel společnosti Silicon Valley.

Si můžete dát do počítače cokoli. Mobilní telefony a tablets, určitě. Televizory, možná. Ale co dál? Je omezena pouze na fantazii inženýrů Apple a to, co dává smysl z hlediska produktu.

Když práce odešel do důchodu, TechCrunch spisovatel MG Siegler varoval před příliš zaměřuje na další iPhone. Práce opustil Apple ví, že řetěz po PC budou představeny v nadcházejících letech. MG napsal :

Je to už plán, který by měl být opravdu velké finále v ohňostroje Jobs show.

Mluvit zdrojů v posledních měsících došlo k hromadnému refrén: že to, co Apple pracuje na právě teď je nejlepší, co se společnost někdy dělal. To jsou věci, které budou "foukat vaši mysl", byl jsem řekl.

Práce sám řekl, když on odstoupil, "Věřím, že Apple je nejjasnější a nejvíce inovativní dnů v jejím čele." Teď všichni vidí, co tím myslel. Práce přestavěn Apple z křemíku nahoru. Je to společnost sama, která je jeho největší produktu. A stejně jako všechny jeho výrobky, všechno do sebe zapadá: čipy, hardware, software, průmyslový design, Vývojová platforma, přísně kontrolované výroby, uvádění na trh, maloobchodních prodejen.

Tento stroj se ukazuje odborníkem na výrobu a prodej mobilních telefonů a počítačů, tablets. Ale pamatujte také, že jsme teprve na začátku éry post-PC. IPhone zahájen před 4 lety, iPad jen rok a půl. To je

Žádné komentáře:

Okomentovat